Denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam... paylaşan: pusula67televizyonu

KARS'tan inşaatlarda çalışmak için geldiği Zonguldak'ta denizde yüzerken kaybolan 17 yaşındaki Şahin Ölmez'i arama çalışmaları sürüyor. Havadan helikopter ile de destek verilen çalışmalarda Ölmez'e henüz ulaşılamadı.


Kars'tan Zonguldak'a iki ay önce gelen kuzenler Şahin Ölmez ve ve 18 yaşındaki Fırat Altun, dün saat 16.00 sıralarında Yeşil Mahallesi'ndeki Uzunkum sahilinde serinlemek için denize girdi. İddiaya göre yüzme bilmeyen Fırat Altun, dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Bunu gören Şahin Ölmez, yanına gidip kuzeninin kolundan tutarak çekerken kendisi dalgaya kapıldı. Fırat Altun, çevredekiler tarafından kıyıya çıkarılırken, kuzeni Şahin Ölmez açığa sürüklenerek gözden kayboldu.


HELİKOPTERLİ ARAMA


Dün geç saatlere kadar yapılan aramalarda bulunamayan Ölmez için bu sabah yeniden arama çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı ve AFAD ekipleri, aramalara katıldı. Ekipler, Ölmez'in sürüklendiği bölgede denizde botla ve havadan da helikopterle tarama yaptı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Ölmez'e ulaşılamadı.


ANNESİ FENALAŞTI


Oğlunun kaybolduğu haberini alan anne Selma Ölmez, akrabaları ile birlikte sabah Zonguldak'a geldi. Selma Ölmez, sabah arama çalışmalarını izlerken fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Boğulmaktan son anda kurtarılan Fırat Altun da kuzenini arama çalışmalarını takip etti. 2 aydır bir inşaatta birlikte çalıştıklarını anlatan Altun, "Birlikte denize girdik. 15 dakika durmadık dalga bizi açığa götürdü. İlk ben açığa sürüklendim. O kıyıya yakındı ama beni kurtarmaya geldi. Suyun altına girdi. Beni kurtardı ama kendi kayboldu. Her şey bir anda oldu. Ben yüzme bilmiyordum. O da fazla bilmiyordu. Beni kurtarmak istedi. Çocukluktan beri beraberiz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bulunur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi