Deniz Yavuzyılmaz'ın partiyle hiçbir üye bağı olmayan birine sarılmasını anlayamadığını belirten Akın "Onu anketlere sokturmasını, önüme setler çekmesini umarım CHP'lilere izah eder. Eğer tatmin olacağımız bir cevap alırsak kendisine teşekkür ederiz. Bizi ikna edemezse bu çalışmasıyla CHP'deki siyasetinin üstüne büyük bir yük koymuştur" dedi.
Akın, açıklamasında şunları söyledi;
"Deniz Yavuzyılmaz arkadaşımızı milletvekilliği seçimlerinde önseçimde tanıdık. Bir solcu edasıyla, gezinin kahramanı olarak geldi girdi. Devrimci mücadelenin ölümsüz lideri Deniz Gezmiş'in adını, soyadını, kullandı. Bir iki haftalığına kampanyasına soktuğu insanları da utanmadan sıkılmadan kullandı.
O Deniz Yavuzyılmazımız, kendi ifadesiyle Deniziniz, 'CHP'ye üye olmayan, çok saygın bir siyasetçiye, Harun Akın'ın önünü nasıl keserim çalışmasını malesef çıldırma derecesinde yaptı. Parti Meclisi günü de arkadaşlarımız sabah 06.00'da, Genel Merkez'den çıkmamıştı. Bu telaşını anlamış değilim. Kendisinin CHP için hiç dertlenmediği dönemlerde, CHP'nin bir bölgede, bir ilçede, bir köyde, çalışmalarını nasıl yapacak, parti kaynağı nasıl bulacak diye dertlenen, kirasını, elektiğini, çayını, suyunu, kendime dert eden bir ağabeysiyim. Ve toplumda bunun karşılığı olduğuna inanan bir abisiyim. Benim Zonguldak'ta ve CHP'de tekrar aday olmam onu neden rahatsız ediyor. Kendisi bundan sonraki CHP'nin çalışmalarında, toplantılarında, danışma toplantılarında, partiyle hiçbir üye bağı olmayan birisine sarılmasını, anketlere sokturmasını, önüme setler çekmesini CHP'lilere izah eder. Eğer tatmin olacağımız bir cevap alırsak kendisine teşekkür ederiz. Bizi ikna edemezse bu çalışmasıyla CHP'deki siyasetinin üstüne büyük bir yük koymuştur. Onun altında ezilmesi gerekir. Benim diyeceklerim bu. Şenol Şanal arkadaşıma başarılar diliyorum. Belediye Meclis Üyesiydi. İddiası vardı. Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı. Belediye Başkalığı ile ciddi tartışmalar yaşadı. O tartışmalardan sıyrılarak kendisinin aday adaylığı sürecine dahil etti. Genel Merkez tarafından aday yapıldı. Diyecek bir şey yok. Başarılar diliyorum."

Editör: Pusula Gazetesi