CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; beraberinde CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz ve CHP Zonguldak Merkez İlçe Yöneticileri ile, kurban bayramı öncesinde gündeme gelen Beycuma Cezaevi'nde yaşanan su sıkıntısı sorununun devam edip etmediğini yerinde tespit etmek amacıyla cezaevine ziyarette bulundu.

Özellikle her yıl Haziran ayından Ekim ayına dek süren su sıkıntısının nedenleri hakkında bilgi alan Yavuzyılmaz, sorunun kalıcı çözümü için yapılacaklarla ilgili görüşlerini aktardı.

Yavuzyılmaz, yedi yüz elli mahkum ve yüz seksen personel kapasiteli cezaevinin su sistemi, içme, kullanım ve yangın suyu depo kapasitesi, bu depoların yaz ve kış aylarındaki doluluk oranları, saatlik tüketimleri ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Mahkumların ve cezaevi personelinin suyu günde hangi saatler arasında kullanabildikleri, hangi periyodlarda sıcak suya erişebildikleri konularını soran Yavuzyılmaz; yaşanan su kesintilerinin ortadan kaldırılması için Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek, İl Özel İdaresi'nin bu konuda cezaevine su temini yapması gerekliliğini aktaracağını ifade etti.

Yavuzyılmaz görüşmelerin ardından Cezaevi ve Beycuma Beldesi'ndeki içme suyu ihtiyacı sorunun kalıcı çözümünü sağlayacak olan ve üç yıldır inşaatı bir türlü bitirilemeyen İçme Suyu Gölet İnşaatına giderek incelemelerde bulundu. DSİ'ye ait olan ve Beycuma'da Karadere Mahallesi Asmacı Köyü sınırları içinde yer alan İçme Suyu Göleti inşaatının ödeneksizlik sebebi ile altı aydır durduğunu ve Beycuma Beldesi'nin susuzluğa mahkum edildiğini ifade eden Yavuzyılmaz, inşaatın sadece Cezaevi değil tüm Beycuma'nın su sıkıntısına kalıcı olarak çözüm bulunması açısından önemine vurgu yaptı.

Cezaevi içinde görev yapan Jandarma personeli ve Beycuma Jandarma Karakolu'nu da ziyaret eden Yavuzyılmaz ve beraberindekiler, bölgedeki asayiş sorunları ve nedenleri hakkında bilgi alıp, görüş alışverişinde bulundular.

Editör: Pusula Gazetesi