Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, koronavirüs salgınına karşı gerçekleştirilen denetimde, halk pazarında eldiven takmayan esnafı uyardı. Denetimi fark eden bazı pazarcılar ise, Vali Tutulmaz tezgahlarına gelmeden eldiven taktı.
Vali Mustafa Tutulmaz, denetimler kapsamında Kilimli İlçesi'nde açık alanlar, berber, kuaför, fırın, taksici ve bir çok esnafı gezerek sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması noktasında uyarılarda bulundu.
Vali Tutulmaz'a denetimlerde Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Vali Tutulmaz, denetim sonrası yaptığı konuşmasında "İlçelerimzde kaymakamlarımızın başkanlığında, ilde valinin başkanlığında Covid 19 denetimleriimiz devam ediyor.
Biz iki haftadır aynı zamanda ilçelerimize de gitmeye başladık. İlimizde yine vali yardımcılarımızın başkanlığında bir heyet şu anda denetimlerini bilgilendirilmelerini yapıyorlar . Biz de bugün Kilimli ilçemizdeyiz. Kilimli'de malum pandemi ile ilgili vatandaşlarımıza bilgilendirdik uygulamaları yerinde görme imkanımız oldu. genel olarak vatandaşlarımız kurallara uyuyorlar. Uymayanları da biz daha dikkatli olmaları yönünde uyardık. buradan tüm vatandaşlarımıza hemşerilerimize kurallara uyma konusunda hassas olmalarını tekrar hatırlatıyoruz" dedi.