Zonguldak İl Genel Meclisi 5'inci Birleşiminde bütçe görüşmeleri kapsamında görüşülen 13 milyon 19 bin lira safi nakit artışı meclisi karıştırdı. CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman, AK Partili İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi'nin suratına önündeki suyu attı. Gergin anlar Meclis Başkanı Necdet Karaveli'nin araya girmesiyle sone erdi.

CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman, mecliste İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın köylerdeki çalışmalarını değerlendirmek için söz aldı. Konuşması esnasında hizmetlerden ve çalışmalardan bahseden Zaman'ın konuşmasına müdahale eden İsmail Terzi, 'Allah razı olsun' dedi. Zaman, sözünün kesilmesine kızarak; 'Bana bak doğru konuş, öyle cümleler kullanma' diyerek Terzi'nin suratına su attı. Gerginlik Meclis Başkanı Necdet Karaveli'nin araya girmesiyle sona erdi. Ak Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi'nin ise hedefinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş vardı.

"GEÇEN YIL GELEN PARANIN %40 BUHAR OLDU"

İl Genel Meclisi'nin kullanması için gelen paraların %40'ın buhar olduğuna vurgu yapan Ak Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi; "2 milyon 995 bin lira haricindeki para nerden hangi yıllardan kaldı? 1 yılda bu tahmini para bize neden gelebilir? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Bir bütçenin başında olan kişi veya kişiler tahminde bu kadar yanlış yapabilir mi? Yüzde 20 tahminen bir bütçe yapılabilir mi? Her şeyin yerli yerine oturması lazım. Siyaset yapıyoruz biz burada. Bizler ilkokul çağında ki çocuklar değiliz. Birkaç yıldır burada konuşuyoruz. Şurada şu paralar var harcanmadı, burada bu paralar var harcanmadı. Bu paralar oraya buraya harcarız diye tutuluyordu bir yerlerde. Bundan seçilmiş insanların haberi olmasın. Biz burada işimize geldiği zaman, birisi telefon eder bir şey olur diye parayı rezerve de tutuyorlardı. Biz bunu defalarca dile getirdik. "Özel İdare'de para var ve harcanmıyor" dedik. Bu görüşe devamlı da Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe başkanımı diyelim, Meclis üyesi arkadaş mı diyeyim. Kendisi hep; "Paramı var, nasıl harcasınlar" diye karşı çıkıyordu. Bugün elime geçen bir dergide bu arkadaşın röportajını okudum. Artık İlçe Başkanı olarak mı konuştu, yoksa meclis üyesi mi olarak konuştu bilemiyorum ama bu iki sıfatı birbirine karışıyor. Bu o arkadaş röportajında diyor ki; "Bu iktidarın gönderdiği para bu kadar." Bakın bürokratlar çok iyi adam, Cumhurbaşkanı'ndan tutun, bakanlara kadar beceriksiz, ülkede para yok, illere para gelmiyor mesajı veriyor. Yıllardır diyoruz ki, Ak Parti iktidara geldiğinden beri, Türkiye'nin tamamında fiziki değişiklikler oldu. Alt yapı üst yapı hepsi var bunun içinde. Biz diyoruz ki bu Zonguldak'ta niçin olmuyor. İktidar para gönderiyor fakat geçen yıl gelen paranın %40'ı buhar oldu. İl Genel Meclis üyelerinin talep etmediği hatta muhtarların bile talep etmediği zorlama işler yapıldı. Bunları söyledik ve kayıtlarda da var" dedi.

"BAZI GAZETE BİLE DEMEDİĞİM KURUMLARIN KİŞİLERİ, AÇ KALDIĞINDA BURAYA GELEREK SİPARİŞ USULU HABER YAZIYOR"

Bazı basın mensuplarının sipariş usulü İl Genel Meclisi'ne gelerek haber de yaptığını belirten Terzi; "Bu arkadaşın röportaj verdiği gazete hatta gazete de demeyelim biz bunlara. Bunların biraz karınları acıktığında birde özel idarede bir konu olduğunda direk 8. kata gelerek sipariş usulü yazı yazıyorlar. Sözüm buradaki basın arkadaşlara değildir. Burayı gerçekten takip eden arkadaşlara hiçbir sözüm yok. Eğriyi doğruyu kimsenin hatırına bakmadan yazıyorlar zaten. Ama bu meclise hiç uğramayan, bu meclisten hiç haberi olmayan, o konuları da hiç bilmeyen kişiler zora girdimi geliyorlar ertesi gün yazıyorlar" diye konuştu.

"GENEL SEKRETERİ CHP ATAMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR"

CHP'nin her fırsatta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın arkasında durduğunu ona toz konsa hemen temizleme çalıştıklarını da belirten Terzi; "Sanki İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreterini CHP atamış gibi arkadaşa bir toz konsa hemen silkeliyor. İşçiler konusunda yaptığı açıklama çok enteresandır. Buna soruyorlar; "Bu alınan 34 kişi ile perde arkasında neler var?" Fikret Zaman'da; "Perde arkasında bu olaysın hiçbir şey yok" diyor. Bizim İl Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız bizim bu kadar haberimiz yok diyor. Ama CHP'nin İl Genel Meclis üyesi veya Merkez İlçe Başkanının haberi var. Bizim rahatsız olduğumuz konu budur. Eğer iktidar bizsek bu adamlar bizimle çalışacak. Bizim doğru dediğimize yanlış dememesi lazım en azından bunu yapması lazım. Muhalefetinde burada yanlışın peşinden gitmemesi gerekir. Muhalefetin görevi iktidar başarısız olsun yerine biz geçelim. Bu çok doğal bir şeydir. Bunlarda oda yok. Seçilmiş İl Genel Meclisi üyesi, CHP İlçe Başkanına; "Senin sorumluluk alanlarındaki işler olmadı, vatandaşın işi olmuyor, yapılmıyor, sende İl Genel Meclisi üyesisin" diyoruz. "Her şey yapıldı, %90 başarılı bu arkadaşlar" diyor. Ya arkadaş belge var, evrak var her şey var. "Yok başarılılar" diyor " dedi.

"ZONGULDAK'TA BAZI BÜROKRATLAR YÜZÜNE BİR SÜRÜ İŞTEN GERİ KALDI"

Zonguldak'ta işlerin bazı bürokratların yüzüne geri kaldığını vurgu yapan Terzi; "Bu paralar en az iki, üç yıllık paralar. Defalarca söyledik. Emekli olan muhasebe müdürü beş, altı ay önce gelerek; "Şu kadar para var" dedi. "Bunun bize 2 bin lirasını verin, gerisini yatırıma dönüştürün" dedi. Şimdi o teklifler dağ gibi büyümüş. Bu şehir yatırıma ihtiyacı olan şehirlerden bir tanesidir. Türkiye'nin bütün illeri ihya oldu, fakat Zonguldak bu bazı bürokratlar yüzünden bir sürü işler geri kaldı. Biz bir önce bunların bitmesi, vatandaşın hizmetine sunulması için burada konuşuyoruz. Burada konuşulanların, yapılanların hepsi resmidir. Fakat bir kişide çıkıp da doğru nerde, yanlış nerde diye sormuyor. Bundan kim alınıyorsa ona söylüyorum. Ak Parti Meclis üyeleri olarak, buraya seçilmişsek, millete hizmet etme gibi bir mecburiyetimiz var" ifadelerini kullandı.

"BÜTÇEDE TUTULAN PARALARIN BUGÜNE KADAR DURDURULMASI GENEL SEKRETER RECEP DEMİRTAŞ'IN MARİFETİDİR"

Bütçedeki paraların verimli bir şekilde harcanamamasını ve bu paraların gereksiz yere bugüne kadar tutulmasının sorumlusu olarak İl özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ı işaret eden Terzi; "CHP'nin grup başkanı olmaya bilir. Zaten köyleri bildiği de yok. Sorsan birkaç kişinin ismini söyler. Bu bütçede bu paraların bugüne kadar durdurulması CHP İle beraber hareket eden Genel sekreterin marifetidir. Bunun başka bir izahı yoktur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi