TFF 2. Lig temsilcimiz Zonguldakspor'a gelen transfer yasağı camiada şok etkisi yarattı. TFF'ye acilen 450 bin lira ödenmemesi halinde yeni sezonda transfer yapamayacak olan Zonguldakspor'un yeni teknik direktörü Serkan Afacan da henüz imza atamadı. Buna karşın geri adım atmayan Teknik Direktör Serkan Afacan camianın umutsuzluğa kapıldığı anda sahneye çıkarak "Transfer yasağı beni korkutmuyor. Bu kent, bu takım bu yükün altından kalkar" diyerek camiaya cesaret verdi.

HELAL OLSUN SERKAN AFACAN'A

Zonguldakspor ile bugüne kadar bağı olmayan bir teknik adamın Zonguldakspor ve Zonguldak için böylesine anlamlı sözler sarf ettiği yerde, Zonguldaklılar ve Zonguldakspor'a gönül verenler hala harekete geçemiyorsa, geçmeyecekse, bu kente geçmiş olsun.

YASAK BENİ KORKUTMUYOR"

Serkan Afacan, takımın şu anda zor bir süreç geçirdiğini, ancak gelen transfer yasağının kendisini korkutmadığını belirterek şöyle konuştu: ''Zonguldakspor'a transfer yasağının geldiğini biliyorum. Bu durum beni korkutmuyor. Daha heyecanlandırıyor. Zonguldak ilinin bunu sorunu aşacağını biliyorum. Her takımda sıkıntılar var. Ama Zonguldak'ın bu sorunu aşacak gücü var. Zonguldak futbol şehri. Ben inanıyorum ki el birliği ile bu şehri hak ettiği yere getireceğiz. Ben buna inanıyorum" dedi.

AFACAN HEDEF KOYDU
Afacan, ''Ben hep hedefleri olan takımlara gittim. Şampiyonluklar yaşadım. Ben buraya hedefim olduğu için geldim. Zonguldakspor'u bu sezon play off'a taşımak için elimden geleni yapacağım. Bu u başaracak güçteyim. Zonguldakspor'a kaliteli ve bu takıma savaşacak oyuncuları toplayacağız. Transfer yapmak için değil işini yapacak oyuncuları katacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kemik kadroda da bizle yola devam etmek isteyen oyuncularla da yolumuza devam edeceğiz. Endişeye gerek yok" dedi.

"ALT YAPIYA EĞİLECEĞİZ"

Alt yapıya da önem vereceklerini ifade eden Afacan, "Yeni sezon çalışmalarına başlamak için Zonguldak'a geleceğim. Altyapı bizim lokomotifimiz. Oraya çok önem veriyorum. Altyapı antrenörleri ile toplantı yaparak A takıma kazandıracağımız oyuncuları belirleyip gözlemleyeceğim. Altaypı hocalarımızın raporlarına güveniyorum. A takıma belirlediğimiz oyuncuları da ilk etap kampına getirip çalışmalarda gözlemleyeceğiz. Alt yapıda da büyük değerlerimiz var. Onları değerlendireceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi