Zonguldak'ta terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan ve haklarında 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 4 sanık hakim karşısına çıktı. Mahkeme Irak asıllı tutuklu sanıklardan 2'sinin adli kontrol şartı ile tahliyesine, 1 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Ereğli ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3'ü tutuklu 4 sanık hakim karşısına çıktı. Zonguldak 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Sanıkların DEAŞ'ın WhatsApp grubunda yer aldıkları da iddianamede yer aldı. Sanıklar, kendilerinin gruba başkaları tarafından eklendiğini, grubun amacının ne olduğunu ve kimler tarafından üye yapıldıklarını bilmediklerini söyledi. İddianamede ayrıca şüphelilerin cep telefonlarında DEAŞ'ın gerçekleştirdiği bombalı terör eylemlerinin videoların da yer aldığı ve terör örgütüne sempati duyulduğu da yer aldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar tahliyelerini talep etti. Mahkeme; tutuklu kaldığı süre, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının lehe değişmesi ihtimalini göz önüne alarak, Amer Abdulkerim Zeidan ile Zeidan Abdulkerim Zeidan'ın adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

WHATSAPP GRUBUNDA BOMBALI PAYLAŞIM

İddianamede, WhatsApp görüşmelerinin yapıldığı telefonun "Velid" ismiyle bilinen, Irak uyruklu bir kişi tarafından Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kullanıldığının tespit edildiği, operasyonda 'Velid' ismiyle bilinen Irak uyruklu Walid Halaf ile yanında bulunanların gözaltına alındığı, Walid Halaf'ın WhatsApp gurubunda bombalı saldırılara yönelik paylaşımlarının yer aldığı, diğer şüphelilerin Whatsapp grubuna üye oldukları yer aldı. Mahkeme Walid Halaf'ın tutuklu yargılanmasına devam edilmesi kararını verdi. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi