İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çaycuma'dan helikopterle geçtiği Ereğli'de sahil yolunda halka hitap etti. Türkiye'nin birçok engellemelere maruz kaldığını ifade eden Bakan Soylu, şöyle konuştu:"Bir gün patron IMF dediler. Boyunduruğu bize taktılar kele pçeyi bize taktılar. İstediğimiz gibi hareket etmemizi engellediler. Bir gün patron uluslararası medya dediler, bir gün patron uluslararası kuruluşlar dediler. Bir gün patron darbeciler dediler. Size sesleniyorum. 16 Nisan neyin haykırışıdır biliyor musunuz? Patron millettir haykırışıdır."

Terörle mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Bakan Soylu, şöyle konuştu: "Terörle mücadele ediyoruz. Hiç merak etmeyin hiç endişe etmeyin. 6 ay boyunca bu kış evlatlarımızı dağlardan bir kere aşağıya inmediler. Binlerce sığınağı tahribat ettiler. Gabar'da, o tendürek dağlarında her yerde bizim evlatlarımızı aslanlar gibi onları kovaladılar. Onlar da fare gibi kaçtılar. Sandılar ki istediğimiz gibi borumuzu öttürürüz. Öyle bir şey yok. Öyle istediğin yerde istediğin kişiye halk kurdurmazlar. Bu ülkenin beraberliğini, birliğini kardeşliğin ortadan kaldırabilmek için kimin maşalığını yaptıklarını biliyoruz. Buradan söylüyorum. Bu memlekette bir daha kimse PKK'nın adını anmayacak. Kandil'den it gibi havladığınızı iliyoruz ama buraya gelecek cesaretiniz de olmadığını biliyoruz. Az zamanınız kaldı bunu bilesiniz."

Bakan Soylu, yeni sistemin laf üretenlerin değil, iş üretenlerin işin başında olacağı sistem olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'na yüklenen bakan Soylu, "En büyük derdi ne bu Kılıçdaroğlu'nun? Kaç puan alıyor bu? Şurada duruyor 25. Bir geliyor 24. Bir geliyor 26. Bir aşağıya bir yukarıya. Neden? Çünkü millete ihtiyacı yok. Ona demişler ki senin millete gitmene gerek yok. Niye? Hizmet etmene gerek yok. Biz seni iktidara getiririz. Sen iktidar olmazsa muktedirsin. Ya yargıyla muktedirsin. Ya medyayla muktedirsin. Ya darbecilerle muktedirsin. Ya ekonomik faiz barolarıyla beraber muktedirsin. Hiç millete gitmene gerek yok. Onun için yeni sistem ne diyor. 50'nin üzerinde bir oy olmazsa sana bu ülkede geçit yok. Şimdi bir şey söyleyeceksin millete. Ne söyleyeceksin? Ak Parti ne diyor hedef 2023. Sen beğenmedin cumhuriyetin 100'üncü yılını. Sen de 2030. Beğenmedin Fatih Sultan Mehmet Han'ı 2053 dedik. Sen de 2060. Beğenmedin 2071 Alparslan'ın Malazgirt'i de 2080. hadi bir şehir hastanesi yapıyoruz dedik sen de bölge hastanesi yapıyoruz. Biz uçak yapacağız diyoruz sen bir şey de bu millete. De ki uzayda şehir kuracağım. Allah rızası için bir şey söyle. Ama bir şey söylemeyecek. Sadece kavga sadece milletin değerlerini ötekileştirme, sadece bu ülkede acaba nasıl hayır veririz. Dedikleri tamamı budur." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi