Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Darende, CHP Merkez İlçe Kongresine açık açık müdahale ediyor.

Erhan Darende, delegeleri belediyedeki makamına çağırarak Merkez İlçe Başkan Adayı Fikret Zaman'a destek verilmelerini istiyor.

Darende, Fikret Zaman'a oy vermeye ikna edemediği delegelere ise Ebru Uzun'a oy vermelerini tavsiye ediyor.

Darende'nin Hürmet Kartal'ın seçilmesini engellemek için kulis yaptığı öğrenildi.

Zonguldak Belediyesi'nde yıllardır sürdürdüğü tatlı hayatı kesintiye uğratmak istemeyen Erhan Darende, kongrede sürpriz yaşamamak için belediyeye iş yapan müteahhitleri de devreye soktu.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in talimatıyla 30 yıllık arkadaşı Milletvekili Şerafettin Turpcu için, Olcay Can ve Ebru Uzun ve İsmail Ulubay'ın yanında "Şerafettin Turpcu ortak düşmanımız" dediği belirtiliyor.

CHP'li Zonguldak Belediyesi'nin başarısızlığını dile getiren Şerafettin Turpcu'ya karşı blok oluşturmaya çalışan Erhan Darende'nin Akdemir'i de zora soktuğu belirtiliyor.

CHP Genel Merkezi tarafından yaptırılan anketlerde, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in halktaki karşılığı CHP'nin üçte birine kadar düştüğü ortaya çıkıyor.

Muharrem Akdemir'in bir daha aday gösterilmeyeceğini bilen Erhan Darende, belediyedeki konumunu koruyabilmek için Halil Fırat, Ali Koçal, Deniz Yavuzyılmaz ve Fikret Zaman ile hareket ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi