Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde veri personeli olarak görev yapan 30 yaşındaki Tuğba (Eser) Köse, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Samanlı Karakolu’nda sözleşmeli er olarak görev yapan ve memleketi Adana olan 27 yaşındaki Serkan Köse ile bir yıl önce sözlendi. Düğün tarihi olarak 30 Temmuz tarihini belirleyen çift, davetiyeleri de dağıtarak Adana’da yapılacak olan düğün öncesinde Zonguldak’ta kına gecesi düzenlemek istedi. Ancak darbe girişimi ve olağanüstü hal nedeniyle askeri izinler iptal olunca, 3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yapan Serkan Köse, kına düğününe katılamadı. Aileler her şeye rağmen düğünü yapmaya karar verdi. Önceki akşam Kozlu’daki Deniz Otel’de yapılan kına gecesine, gelin Tuğba Köse’nin yakınları ile damadın annesi Emine ve babası Veli Köse katıldı. Damadın olmadığı kına düğününde gelin ve damat masasında damadın sandalyesine Türk Bayrağı konuldu.

“VATAN SAĞ OLSUN”

Kına gecesinde cep telefonuyla görüntülü arama yaparak konuşan çift birbirine moral verdi. Görüşme esnasında gelin Tuğba Köse, gözyaşlarına hakim olamadı. Sözleşmeli er Serkan Köse, telefonla görüntülü aramada duygularını anlattı. Düğüne katılmayı çok istediğini belirten Köse, “Bunlar mesleğin cilveleri, vatan sağ olsun” dedi.

“ONUN BOŞLUĞUNU TÜRK BAYRAĞI DOLDURUYOR”

Nişanlısının askeri izinlerin iptal olması nedeniyle 30 Temmuz tarihindeki düğüne de katılamayacağını belirten gelin Tuğba Eser, “Kına düğünümüz vardı. Nişanlım, Hakkari Şemdinli’de görevli. Arkadaşlarımız aracılığıyla tanışmıştık. Damat olmadan kına yakmak çok kötü, anlatılamaz, yetim gibiyim. Onun boşluğunu Türk Bayrağı dolduruyor. Düğünümüz 30 Temmuz tarihinde Adana’da olacak. Ama Serkan düğünde de olamayacak, izin alamayacak. Bana ‘ağlama, hep gül’ dedi, gülmemi istedi. Onun dediğini yapmak için gülüyorum” açıklamasında bulundu.

Nişanlısıyla düğünlerinde dans etmek için seçtikleri “Bil bile bilsen” parçasında damat olmadığı için kuzeni Umut Can Arıkan ile dans eden Tuğba Köse, gözyaşlarına hakim olamadı. Gelin, nişanlısının isteği üzerine arkadaşlarıyla ve akrabalarıyla oynadı. Tuğba Eser, şimdi eşinin 30 Temmuz tarihindeki düğüne gönderilip-gönderilmeyeceğini merak ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi