Devrek Belediyesi, ilçenin dört bir yanında çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İlçede yapılan çalışmalara büyük önem veren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, çalışmaları yakından takip ediyor.

SOKAKLAR KALICI VE KULLANIŞLI BİR ÜST YAPIYA KAVUŞUYOR

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, alt yapı yenileme çalışmalarının tamamlandığı sokak ve bölgelerin üst yapılarını yeniliyor. İçme suyu, doğalgaz, yağmur suyu, kanalizasyon, elektrik gibi alt yapı çalışmaları dolayısıyla zarar gören parke yollar ve kullanışsız hale gelen kaldırımlar belediye ekiplerince sıfırdan yeniden yapılıyor. Sokaklar bir yandan hem daha güzel bir görünüme kavuşurken bir yandan da kalıcı ve kullanışlı bir üst yapıya kavuşuyor. Şu anda belediyeye ekipleri tarafından İnönü Caddesi'nde yer alan bağlantı yollarında yapılan üst yapı yenileme çalışmaları tamamlanmak üzere. Ayrıca geçtiğimiz günlerde sıcak asfalt çalışması yapılan Ankara Caddesi'nin (Devrek Hamidiye Anadolu Lisesi altı) kaldırımları yenilenerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca alt yapı yenileme çalışmalarının tamamlandığı Eski Mahalle Osmanşahlar Sokak ile Yeni Mahalle 607 Nolu Sokak'ın üst yapıları yenilenecek. Bu sokakların uzun yıllar önce yapılan, içme suyu, doğalgaz, yağmur suyu, elektrik gibi alt yapı çalışmaları dolayısıyla tahrip olarak kullanışsız hale gelen parke yolları belediye ekiplerince sökülmeye başlandı.

SU KONUSUNDA İLÇENİN GELECEĞİ İNŞA EDİLİYOR

Su İşleri ekipleri de, ilçede yaptığı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yeni Terminal karşısı Bükrü Sitesi ile Yeni Jandarma Karakolu arasında bulunan alanda Devrek-Zonguldak karayoluna zarar vermeden içme suyu yatay sondaj çalışması yapıldı.

Ağalar Mahallesi Kooperatif Evleri bölgesi ve civarı ile TOKİ bölgesine giden içme suyu ana hattı için yapılan yatay sondaj ile asfalt yolun altından uzun ömürlü 355'lik ve 110'luk polietilen borular geçirildi. Yapımı devam eden Devrek Irmağı Islah Projesiyle birlikte Devrek'in yeni yerleşim bölgesi olacak olan Dedeoğlu bölgesinde TOKİ de dahil BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulu'na kadar yapılacak binaların su problemi bu çalışmayla çözülüyor. Su konusunda hem ilçenin olumsuzlukları gideriliyor hem de ilçenin geleceği inşa ediliyor.

EGEMENLİK MESİRE ALANI'NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Devrek Belediyesi, Egemenlik Mesire Alanı'nda düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan çalışmalara büyük önem veren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, çalışmaları yakından takip ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Semerci, mesire alanında vakit geçiren vatandaşlarla ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızla sohbet ederek yapılan düzenleme çalışmalarıyla ilgili görüşlerini dinledi. Doğal bir güzelliğe sahip olan Egemenlik Mesire Alanı yapımı devam eden çalışmalarla adeta çehresi değişirken düzenleme çalışmaları vatandaşlardan tam not alıyor. Hafta içi hafta sonu demeden büyük ilgi gören Mesire Alanında, ferah ve nezih bir ortamda güzel vakit geçiren vatandaşlar yeni çocuk oyun alanları, ahşap kamelyalar, yeni barbeküler, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları, yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışmalarıyla birlikte mesire alanının çok daha kullanışlı ve modern hale geldiğini belirttiler. Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar Başkan Semerci'ye teşekkür ettiler.

Editör: Pusula Gazetesi