Aslında genel olarak durum böyledir. Mesela İngilizceyi çok iyi bilebilirsiniz ama başvurduğunuz iş yerinde mutlaka size nereden öğrendiğinizi sorarlar. Biraz da psikolojik bir durum olan bu saygınlık görme meselesi maalesef toplum içerisine yayılmış bir şekilde kendini gösteriyor. Bu nedenle dil öğrenmeye karar verdiğiniz seçeceğiniz ülkenin ve dil okulunun kendinden söz ettiren ve dünya genelinde bilinirlik kazanmış bir okul olmasına dikkat etmenizi öneririz. İngiltere'de dil okulları sayıca bir hayli fazladır. Bunlardan bazıları akredite edilen okullardır bazıları da sıradan dil eğitimi veren kurumlardır. Aslında genel olarak kalite çıtasını aşamayan okullara pek yer verilmese de yine de bir şekilde öğrenci alımına devam eden İngiltere dil okulları yok değil. Bu yüzden sadece İngiltere'ye odaklanarak karar vermek yerine marka değeri yüksek olan bir okulu seçerek eğitiminizi daha sağlıklı şekilde almanızı öneririz. İngiltere'nin dört bir köşesinde dil eğitimi veren okullar vardır ve bunların her birinin eğitim kalitesi belli düzeylerdedir, bu da öğrencilerin seçim yaparken dikkatli olmalarını gerektiriyor.

Hangi dil okulları daha iyi?

Dil okulları arasında karar vermek biraz da öğrencinin maddi durumuna bağlıdır. İngiltere'nin SManchester, Exeter, Torbay, Torquay, Swanage, Cheltenham, Salisbury, Bristol ve Poole gibi kentlerinde ve adını sayamadığımız diğer kentlerinde dil okulları mevcuttur. Ancak bu dil okullarından bazıları gerçek anlamda dil eğitimi kalitesini yakalayabilmişken bazıları da eğitimde standartların üzerine çıkamazlar. Böyle bir durumda dil öğrenmek isteyen birinin detaylı bir şekilde araştırma yapması gerekir. Daha önce İngiltere'de dil eğitimi almış birine danışarak, yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmeti veren kurumlarla görüşerek veya internet sitelerinden araştırma yaparak hangi kentin hangi dil okulunun daha iyi olduğunu öğrenmelerinde fayda vardır. Elbette İngiltere'nin resmi dilinin İngilizce olması, dil okulu fark etmeksizin daha kısa sürede dil öğrenmeye yardımcı olmaktadır fakat yine de bir dili doğru şekilde öğrenmek de son derece önemlidir. Çünkü bazı şehirlerde konuşulan aksan, öğrenilmesi gereken aksan olmayabilir bu yüzden şehir seçimi yaparken de aksan konusuna dikkat etmek gerekir. Neticede gideceğiniz dil okulu ne kadar kaliteli olursa olsun sosyal hayata girdiğinizde sokak dilini konuşacaksınız ve sokak dili doğru bir İngilizce değilse, öğreneceğiniz dil de eksik veya anlaşılır bir dil olmaktan uzak olacaktır. Bu yüzden İngiltere dil okulları konusunda isabetli bir sonuca ulaşabilmek için dikkatli olmanızı öneririz.

İngiltere öğrenci vizesi nasıl alınır?

Dil öğrenmek için yurtdışına çıkmayı düşünüyor ve düşündüğünüz ülke de İngiltere ise öncelikle öğrenci vizesi alabilmenin şartları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Çünkü işin temelinde vize vardır ve alamadığınızda istediğiniz kadar diğer şartları yerine getirin yine de isteklerinize ulaşmanız çok zor olacaktır. İngiltere dil okulları ve İngiltere öğrenci vizesi konusunda tüm ayrıntılara vakıf olan yurtdışı eğitim danışmanlarımız ile iletişime geçerek yapılması gerekenlerin neler olduğunu öğrenebilir, eğitime daha rahat bir şekilde başlayabilirsiniz. Zaman kaybetmeden hareket ederseniz erken dönem kayıt indirimlerinden de faydalanabilir ve bu sayede daha ekonomik bir bütçe ile dil öğrenebilirsiniz.

https://alternatifecs.com/ingiltere-dil-okullari/

Editör: Pusula Gazetesi