Uzun süredir kronik rahatsızlığı bulunan bir buçuk yaşındaki Maviş isimli muhabbet kuşu, ölümle yaşam arasında mücadele veriyor.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde yaşayan Melek Özdemir'in beslediği bir buçuk yaşındaki Maviş isimli muhabbet kuşunun uzun süredir kronik rahatsızlığı nedeni ile uçmakta ve yemekte güçlük çekiyor. Melek Özdemir, kuşu Mavişin rahatsızlığından büyük üzüntü duyarak Zonguldak Veteriner Kliniğine getirdi. Veteriner Hekim Önder Alkan tarafından Maviş isimli kuşa mantarda başlayan daha sonra sindirim sistemine inen bir hastalığın teşhisini koydu.

TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIK

Veteriner Hekim Alkan, kuruma hastalığı bulunan kuşu tedaviye alarak; Kuşumuzun kronik hastalığı var. Bizim koyduğumuz teşhis kuruma hastalığıdır. Mantarda başlayan daha sonra sindirim sistemine giren bir hastalıktır. Hayvan aylarca kanıyor ve yavaş yavaş hastalık ilerliyor. Zayıflıyor ve en son sayfadan dolayı hayvanı ölüme götürüyor. Bütün kasları eritiyor. Bunun tedavisi maalesef ülkemizde yok. Hayvanımızın hayati tehlikesi sürüyor. Yurtdışında bir ilacı var ancak getirilebiliyor bazen ama şu an daha kaliteli yaşaması için gerekli tedavi yapacağız" diye konuştu.