Şair Muharrem Akman'ın ilk kitabı "Dağların Dağlarıma Benzer" büyük ilgi görüyor.
Akman'ın, Artshop yayınları arasında 20 gün önce çıkan ve okuyucuya ulaşan "Dağlarım Dağlarıma Benzer" kitabı 7'den 70'e hemen hemen herkesin beğenisini topladı. Manavından, balıkçısına, emekçisinden memuruna hemen hemen her kesimin büyük ilgisini toplayan kitap büyük bir kitleye ulaştı.
Zonguldak merkez olmak üzere Devrek, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde de okuyucusuyla buluşan 96 sayfalık "Dağlarım Dağlarıma Benzer" kitabında şair Muharrem Akman, iyi bir gözlem ve duyarlılıkla Zonguldak maden işçilerinin yaşamlarını, grizu faciaları, büyük madenci yürüyüşü gibi konuların yanı sıra insana yönelik değerlerin anlatıyor.
Daha önce, Şehir, Bizim Ece, Halkın Sesi gibi Türkiye'nin bir çok şehirlerinde yayın yapan gazete ve dergilerde yayınlanan şiirleriyle Akman, bir dönemin madenci tarihine ışık tutarak bölgesinin insanlarının yaşayışlarına tanıklık ediyor.
Muharrem Akman'ın şiirlerini kitabın önsözünde İbrahim Tığ şöyle değerlendiriyor: Zonguldak kültür, sanat ve edebiyat dünyasına yeni bir soluk kazandırmayı amaçlıyor.
Gerçekten de öyle değil mi?