Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Çiçekyazı Köyü'nde ikamet eden yaşlı kadın, dağ çileği toplamak için gittiği ormanda kayboldu. Yaşlı kadından iki gündür haber alınamıyor.
Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı Çiçekyazı Köyü Çandır Mahallesinde ikamet eden 90 yaşındaki Ganime Salcıoğlu, dün saat 11.00'da çocuklarıyla birlikte oturduğu evinin önünden dağ çileği ve ot toplamak için ormanlık alana gitti. Bir daha geri dönmeyen Ganime Salcıoğlu, hava kararmasına rağmen yakınları tarafından haber alınamayınca kadının ailesi durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen İnebolu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve köylüler, evin çevresinde arama çalışması başlattı. Bir sonuca ulaşılmayınca bölgeye AFAD, UMKE ve Jandarma'ya ait iz takip köpeği gönderildi. Gece 02.30'a kadar yapılan aramalar, sabahın erken saatlerinde yeniden başlatıldı. Jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra köylülerinde destek verdiği arama çalışmalarında hala bir sonuca varılamadı.
Ganime Salcıoğlu'nun damadı Musa Salcıoğlu, yaşına rağmen kendisinin çok dinç bir kadın olduğunu ve her gün dağ çileği ile ot toplamak için evinden ayrıldığını ama hava kararmadan mutlaka geri döndüğünü belirterek, "Annem Ganime Salcıoğlu, oruçluydu. Bu yüzden baygınlık geçirmiş veya düşüp yaralanmış olabilir" dedi.
Bölgede AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerince arama çalışmaları devam ettiriliyor.

Editör: Pusula Gazetesi