Daday Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından müşterek düzenlenen programda Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ilçede ikamet eden yaşlılara yemek verildi. Üniversite yemekhanesinde verilen yemekte üniversite öğrencileri, yaşlıların yemek masasına oturdu ve onlarla sohbet ederek yakından ilgilendiler. Yemeğe ayrıca Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Meslek Yüksekokul Müdürü Mehmet Nadir Özdemir ve üniversite binasını ilçeye kazandıran hayırsever işadamı Nafi Çeri'de katıldı.
Programın yemek bölümünden sonra okulun konferans salonunda da bir program düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir, Okul Müdürü Mehmet Nadir Özdemir, Müdür Yardımcısı Güzin Aytekin yaptı. Kaymakam Özdemir, "Devletimizin sunduğu her imkanla yaşlılarımızın ve vatandaşlarımızın yanındayız. Onlara gösterdiğimiz saygı ve sevgiyle yetişmekte olan nesillere örnek olarak kendi yaşlılığımızı hazırlıyoruz. Yaşlılar bir çınardır. Bizlerin bu çınarların her zaman gölgelerine ihtiyacımız vardır" dedi.
Meslek Yüksekokulu Müdürü Özdemir ise, "Yaşlılarımıza yaşlı değil, yaşamış demek daha doğru olur. Dinimiz ana-baba hakkına özel önem vermektedir. Bu önemin bir göstergesi olarak onlardan birisi ya da her ikisi yanınızda ihtiyarlayacak olursa onlara öf bile demeyin şeklinde ayet vardır. Peygamberimiz, anne-babası yanında ihtiyarlayıp ta cennete giremeyenin burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün, burnu yerde sürünsün, buyurdu. Yaşlılıkta ve hayatın tüm safhalarında çekilen hastalık acıları günahlara kefarettir. Peygamberimiz, Müslüman'ın ayağına diken batsa onun için kefaret olur buyurdu" diye konuştu.
Program, yaşlıların tansiyon, şeker gibi hastalıkların ölçümleri ile son buldu.

Editör: Pusula Gazetesi