Pusula'ya ulaştırılan mektupta, Alaplı'da kurulacak Curuf tesisi ile ilgili önemli bilgilere yer verildi.
İşte o mektup:

Ali Rıza Bey, Merhabalar.
16.12.2020 Tarihli köşe yazınızda bir Dostunuzun tavsiyesi ile Ereğli ve Alaplı'yı yakın takibe alma kararı verdiğinizi okuyunca çok mutlu olmuştuk. (Şimdiye kadar kaçırdığınız malzemeler bir daha çıkar mı bilemiyoruz)
Alaplı'da bir kelimenin sonuna 67 ekleyerek haber sitesi açma modası var. Her siyasetçi yanına bir gasteci alıp kendi haber sitesini kurmuş. Yaptıkları haberler, köşe yazıları aylarca yayında kalsa da 100 tıklanma sayısını geçmiyor. Hal böyle olunca Alaplı'da gazetecilik Facebook üzerinden yapılır hale gelmiş durumda.
Böyle bir ortamda Zonguldak'ın Açılış Sayfası PUSULA'da Ali Rıza TIĞ tarafından Alaplı'dan bahsediliyor olması bizi sevindirmişti.
Fakat gördük ki sevincimiz yarım kaldı.
Bu yazıyı yazdığınızın ertesi günü Kasım ayından beri Alaplı'nın gündeminde yer alan Alaplı'ya kurulması planlanan Cüruf Tesisi ile ilgili TBMM'de verilen soru önergesini haber yapmadınız.
Bu proje için ÇED gerekli değildir kararı alınmış olması, Cüruf Tesisi için bir gölün doldurulacak olması başlı başına bir haber olmalı diye düşünüyoruz.
Alaplı balıkçı barınağına akan bir dereyi bünyesinde barındıran bu göl; Köylere, Alaplı'ya, Plajlara çok yakın bir mesafede.
Alaplı'ya 500metre mesafedeki bu arazilerin bir kısmı Kdz Ereğli Belediyesi sınırlarında. (Not: Kdz Ereğli Belediyesi aynı alanda aynı anda başlayan iki projeden birisi olan kendi sınırlarına kurulacak cüruf tesisini mühürledi)
Bu proje ile ilgili Alaplı'da iktidar, muhalefet herkes susuyor. Biz bu suskunluktan projeyi destekledikleri sonucunu çıkarıyoruz. Burada Milletin Vekilleri zaten yok.
Vekilsiz Millet olarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Sadece medya67.com tarafından destek gördük.
Son çare olarak CİMER'e yazdık. Gördük ki şikayetlerimiz çözülmesi için şikayetçi olduğumuz kuruma yönlendiriliyor. Bir sonuç çıkar mı? Bilemiyoruz.
Bir grup arkadaşımız NİHAYET Deniz Yavuzyılmaz'a ulaşmayı başarmış. Oda dün konuyu TBMM'ye taşıdı. Bir sonuç çıkar mı? Bilemiyoruz.
Ocak ayında Gölün içinde kalan tarım arazilerinin imara açılması ile ilgili nihai karar için İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI YAPILACAK. Bu yanlıştan dönülmesi için Sizden destek bekliyoruz.
Alaplı'dan selamlar.
PUSULA SUSARSA ZONGULDAK SUSAR.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR RAPORUNA ULAŞABİLECEĞİNİZ LİNK.