Milli mücadelenin 100. yılı ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 30'ncu kuruluş yıldönümü dolayısı ile Samsun'dan yola çıkan içerisinde Atatürk ve Milli Mücadele Tarihi müzesi bulunan Cumhuriyet Tırı 30 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde olacak.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral;

"Milli Mücadelemizin 100. yılı bizim için de milletimiz içinde önemli, bu amaçla hem biz hem de Genel Merkezimiz bu günün hatırlanması, unutulmaması için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Ayrıca 1989 yılında kurulan derneğimizin de 30'ncu kuruluş yıldönümü dolayısı ile Samsun'dan yola çıkan Cumhuriyet Tırı 30 Haziran Pazar günü ilçemizde olacak, 01 Temmuz Pazartesi günü akşamüstü ayrılacaktır. Katlı otoparkın önünde olacak olan tırda; milli mücadelemizi ve Atamızı anlatan resim, bilgi, belgeler ile Atatürk ile ilgili hediyelik eşya standı olacak. Ayrıca pazar akşamı "Yaşam Park" ta yerel sanatçılarımızdan oluşan Çaycuma'mızdan ve Anadolu'dan türkü esintileri sunulacak bir türkü konserimiz olacaktır. Konserimize gelenler Türküye doyacaklardır. Tüm halkımızı, dostlarımızı bizimle olmaya çağırıyoruz"dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği konser programı şu şekilde gerçekleşecek; Emekli eğitimci, şair Mehmet Paşakahyaoğlu'ndan Atatürk için bestelediği türkü ve şiirler , Yerel Saz Sanatçısı Hayrettin Bilir, solist Sibel Erdem Dilsiz, gitar da ise Ruhi Demirtaş eşlik edecek. Çaycumalı Ozan Mevlüt Toplu türkülerini sizlere seslendirecek.

Editör: Pusula Gazetesi