Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kutlama programı gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtında gerçekleştirilen programa Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP 23.ve 24. dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye ve il genel meclis üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Senem Paşakahyaoğlu Ağzıküçük ve çok sayıda partili katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten çelenk Atatürk Anıtına İlçe Başkanı Şeref Köktürk tarafından sunulurken saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu.
İlçe Başkanı Şeref Köktürk konuşmasında şunları söyledi; "Değerli Cumhuriyet Halk Partililer Cumhuriyetin köklü bir kurumunun mensuplarısınız, hatta Cumhuriyetten önce kurulan bir parti ve onun kadrolarının kurduğu aydınlanmacı, devrimci, çağdaşlık yolcuğuna çıkmış Türkiye Cumhuriyeti'nin savunucusu, girişimci, ilimi irfanı pusula kabul eden liyakatlı kadroların devamısınız.
Sıfır sermayeli, sıfır sanayili, okuma yazması çok düşük bir toplum, Osmanlının borçları sırtında ve bu olumsuzluklara rağmen ehil ellerde yaşadığımız altın yıllar... Demir ağlarla örülen bir Türkiye, demir çelik- şeker- tekstil vb. fabrikaların yapımı. Kadın erkek eşitliğinin sağlanması, bölgenin göz bebeği ve emperyalist işgallerden kurtulmak isteyen ülkelerin örnek aldığı bir Türkiye.Temelleri sağlam atılan, toplum tarafından benimsenen, her türlü yıpratma ve yok etme eylemine karşın dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti çok yaşasın.
O günkü liyakat sahibi görevlilere bakıyorsunuz yaptıkları bütün iş ve işlemleri en ayrıntısına kadar raporlamış, bir çakıl taşının bir tek çivinin hesabını vermişlerdir. Gelinen süreçte ise halktan ve kamuoyundan kaçırılan, ticari sır diyerek açıklanmayan, halkın vergisinin nereye gittiği belli olmayan harcamalar ile karşı karşıyayız. Ne merkez bankasının kasasındaki 128 milyar doların nasıl yok olduğunu, ne ülkemizde kaç milyon sığınmacı barındırdığımızı, ne garanti geçişlerle yapılan köprüler, havaalanları, şehir hastaneleri vasıtasıyla yüksek rakamlarla 20- 25 yıl süre ile geleceğimizin ipotek altına alındığını açıklayamıyorlar.
Bakın Belediye Başkanlarımız burada, halkın her kuruşunu halkımız lehine kullanıyorlar. Saltukova, Perşembe ve Çaycuma Belediye başkanlarımız kentlerinin yapısını, kalitesini değiştirdiler. Başka belediyelere örnek gösteriliyorlar. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımıza şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Belde başkanlarımız sahadalar, halkımızın yanındalar. Belediye Meclis Üyelerimiz bulundukları kentin en iyi şekilde yönetilmesi için çaba gösteriyorlar.
Yönetim Kurulumuz, Gençlik ve Kadın Kollarımız uyumlu, halka dokunan projeler üretiyorlar.
İl Genel Meclisi Üyelerimiz adım atmadık köy bırakmıyor, köylümüzün acı ve neşeli günlerinde yanlarında oluyor ve köylerimizin hizmet alabilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar.
Cumhuriyet Halk Partisinin tüm kadrolarına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
Ülke olarak zor günler yaşadığımız ve karanlık bir tünelde Ortadoğu bataklığına doğru sürüklendiğimiz ortada. Fakat umutsuzluğa kapılmak yok.
Siz değerli üyelerimiz iyi ki varsınız, iyi ki CHP var. Cumhuriyet Halk Partisi varsa umut var".
Gençlik Kolları Üyesi Eren Şahin partinin gençlere verdiği önemi anlatan bir konuşma yaptı.
Önceki dönem Kadın Kolları Başkanı Güliz Aktaş da bir konuşma yaparak tarihte Türk kadınını anlattı.