Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gazipaşa Caddesi’nde düzenlenen programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Vali Ali Kaban’ın konuşmasıyla devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir inancın eseri olarak doğduğuna dikkat çeken Vali Ali Kaban, “Bugün üzerinde yaşadığımız toprakların her karışı, ecdat kanı ile yoğurulmuş, bizlere atalarımızın değerli bir armağanı ve kutsal bir emanetidir. Birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze karşı yapılacak ola her türlü menfur hareket, girişim, teşebbüs milletimizden hak ettiği cevabı alacaktır. Tarihimiz bunun apaçık örneğidir. Devletimizin temel prensiplerinden birisi olan milli egemenlik ilkesinin en iyi korunduğu ve gözetildiği yönetim şekli olan Cumhuriyet, aynı zamanda Türk toplumunu modern dünyaya tanıtan büyük yenilik, atılım ve hamlelerin de temeli ve başlangıcı olmuştur. Cumhuriyet tüm ulusumuzu kucaklamış ve eşit haklarla donatmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın, sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve ülkemizin bağımsızlığı, birliği, bütünlüğü ve bekası uğruna canlarını feda eden, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete göç etmiş kahraman gazilerimizi, minnet ve rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı. Törene; Vali Ali Kaban’ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, BARO Başkanı İbrahim Kerem Ertem, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli müdürler, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı. AK Parti Zonguldak Milletvekillerinin törene katılmaması dikkat çekti.

Konuşmaların ardından il genelinde düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Zonguldak Valisi Ali Kaban, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir verdi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Kortej Yürüyüşü’nde okullar, polis ve belediye çalışanları protokolü selamladı. Kortej Yürüyüşünde her yıl İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde askerler tarafından gerçekleştirilen yürüyüşün yerini, İl Emniyet Müdürlüğü aldı. Tören yürüyüşün ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi