Ada Araştırma şirketi tarafından yapılan ve katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildiği ankette ilk 2 sırada Erdoğan ve İmamoğlu yer aldı

Araştırma Değerlendirme Analiz (ADA), Türkiye Gündem Araştırması adı verdiği bir anket yayımladı. 19-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında 26 il genelinde gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasında 18 yaş üzeri 1721 kişi ile görüşüldü. Ankete katılan kişilere, "Türkiye'nin en önemli sorunu ne?", "ABD ve NATO'ya rağmen Rusya'dan S-400 alımı", Meclis gündemindeki af tasarısı ve yeni parti kuracağı konuşulan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a dair sorular soruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından kamuoyu Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını merak ediyordu. İmamoğlu, konuyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri geçiştirirken CHP adına Muharrem İnce sürpriz bir çıkışa imza atmış ve "2023'te adayım" ifadelerini kullanmıştı.

BABACAN SÜRPRİZİ

Ankete katılanların yüzde 10'u yeni parti kurulması durumunda Ali Babacan'a, yüzde 7.3'ü Ahmet Davutoğlu'na, yüzde 9.5'i de Muharrem İnce'ye oy verebileceğini söylemesi dikkat çekti.

ERDOĞAN İLK SIRADA YER ALDI
İnce'nin bu çıkışının yankıları sürerken İBB seçimlerini en az yanılma payı ile bile Ada Araştırma şirketinden sürpriz bir anket servis etti. Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 39,1 ile ilk sırada yer alırken onu yüzde 28,6 ile İBB Başkanı İmamoğlu takip ediyor. "Aday olacağım" diyen İnce ise yüzde 2'de kaldı.

Anketteki tüm liderler ve sonuçları şu şekilde;

- Recep Tayyip Erdoğan Yüzde 39,1

- Ekrem İmamoğlu Yüzde 28,6

- Selahattin Demirtaş Yüzde 8,0

- Meral Akşener Yüzde 6,8

- Devlet Bahçeli Yüzde 6,5

- Ali Babacan Yüzde 4,2

- Ahmet Davutoğlu Yüzde 2,3

- Muharrem İnce Yüzde 2,0

- Kemal Kılıçdaroğlu Yüzde 0,5

BU PAZAR SEÇİM OLSA OYUNUZU HANGİ PARTİ'YE VERİRSİNİZ

"Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna kararsızlar dağıtıldığında katılımcıların yüzde 37.5'i AK Parti, yüzde 22.8'i CHP, yüzde 11.5'i kurulacak yeni parti, 9.5'i MHP, yüzde 9.0'ı HDP, yüzde 7.0'ı İYİ Parti, yüzde 0.9'u da Saadet Partisi yanıtı verdi.

İMAMOĞLU'NU BİLMİŞTİ

Bu çarpıcı anket sonucunu yayımlayan ADA araştırma, 31 Mart yerel seçimlerinde İBB'yi CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını bilmişti.

Editör: Pusula Gazetesi