Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 4 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dosya vereceklerini açıkladı.
Dosyanın içeriğinde 1500 işçi alımının yerine 1500 işçinin emekli olduğu ve bunların yerine yeni işçi alınması gerektiği ile ilgili bilgiler olacağını belirten Başkan Yeşil "Görüşmeye TTK Genel Müdürümüz Kazım Eroğlu da katılacak" dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, gazetecilerin sorularını söyle yanıtladı;

"Pandemi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'a gelişi ertelenmişti. 4 Haziran'da Zonguldak'a geleceği kesinleşti. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'a gelmesi ile birlikte kendisi ile görüşme talebimiz olduğunu yetkililere ilettik.Biz hem 1500 işçi alımı için kendisine teşekkür edeceğiz, kurumun durumunu anlatıp yeni işçilerin kazandırılması durumunda taleplerimiz olacak. Kendisine bir dosya takdim edeceğiz , Cumhurbaşkanımızın programı netleşince basını geniş bir bilgi vereceğiz.
Cumhurbaşkanına verilecek dosyanın içeriği ile ilgili bilgi veren Başkan Yeşil, şunları söyledi:

Mekanize sistem İle beraber üretim zaten artışa geçmişti. Bir değişiklik olmaya başladı. 1500 işçinin üretime katkı sağlamasından sonra da emeklilik devam etti. Şu an Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda Cumhurbaşkanımızın işçi sözü verdiği tarihteki işçi sayısı mevcut yani 7500 işçimiz var. O günden bugüne 1500 işçi kurumdan ayrıldı.
Bunların da bilgisini içeren bir dosya takdim edeceğiz. 1500 arkadaşımız üretime katkı vermeye başladı, Mekanize kazı sistemleri ile beraber üretimimiz bölgelerde artış göstermeye başladı.Bunu daha fazla nasıl geliştirebiliriz, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamında üretimi daha iyi nasıl artırabilirizin projelerini proje taslağını cumhurbaşkanımıza sunacağız. Dosyamızın içeriği ile ilgili AK Parti Milletvekillerine bu hafta içinde bilgi vereceğiz.Vereceğimiz dosyanın altında milletvekillerimizin imzası olacak TTK'da Genel Müdürümüz Kazım Eroğlu da görüşme de bulunacak. TTK Genel Müdürü ile birlikte görüşmekte fayda var."