Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Zonguldak'dan meydan okudu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partisinin Zonguldak il Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti demokrasi hukuk devletini terk ettiği için ben de AK partiyi terk ettim diyen Yeneroğlu, Ak partiden istifasının temel sebebinin, Yolsuzluk, hukuksuzluk, hesapsızlık ve bunun özeti budur" dedi.

Genel Başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nu Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Merkez İlçe Başkanı Umut Metin ve partililer karşıladı. AK partiden istifasını ve İktidar partisinin genel durumunu değerlendiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, " AK partiden arkadaşlarımın bekle ısrarı için biraz bekledim yoksa çok daha önceden istifa edecektim dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeyi, Bakaları ve AK Parti'nin temel ilkelerini maalesef ters düz etmiş diyen Yeneroğlu; "AK Parti demokrasi hukuk devletini terk ettiği için ben de AK partiyi terk ettim. AK partiden çok daha önce istifa edecektim ancak arkadaşlarımın bekle ısrarı için biraz bekledim. Ben 2019'un sonunda istifa ettim, bugün AKParti çok daha geride kaldı.
Türkiye'yi yöneten insanlar maalesef Türkiye'nin kapasitesinin çok gerisinde ülkeyi yönetiyorlar. Bunun temel sebebi yolsuzluk, hukuksuzluk, hesapsızlık bunun özeti budur.

ASGARİ ÜCRET 2002'NİN GERİSİNE DÜŞECEK

"Bugün askeri ücrete baktığımız zaman 250 dolarların altına düşmüş durumda. AK Parti iktidara geldiği zamanlarda asgari ücret 233 dolarlar seviyesindeydi. Asgari ücret iki hafta sonra 2002 yılı öncesinin rakamlarına düşecektir. Bunun aksi olabilmesi için aklı selim kişilerin iş başına gelmesi gerekiyor. Deva Partisini bu iddialarla kurduk, Türkiye'de 90 parti arasında herhangi bir parti olalım diye yola çıkmadık. İktidara aday bir parti olarak yola çıktık. İki ay içerisinde Türkiye'nin sorunlarına deva olacak eylem planlarını kamuoyuyla paylaşacağız. AK Parti bugün Türkiye'nin çok gerisinde kalan, demokratik hukuk devletini idrak edememiş kişi tarafından yönetiliyor. Oda Türkiye'yi herhangi bir sistemde değil tam bir sistemsizlik içerisinde ve anayasal düzenin dışında ülkeyi yönetmeye çalışıyor ve yönetemiyor.