Zonguldak'ta sivil toplum kuruluşları, Zonguldak Havalimanı'ndan uçuşların Mart ayının ikinci yarısından itibaren başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Karadeniz Muhtarlar Federasyonu'nda düzenlenen basın açıklamasına; Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Bartınlılar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Trabzon İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak mitinginde havaalanıyla ile ilgili verdiği müjde üzerine açıklama yapan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "Sivil toplum kuruluşları olarak Zonguldak Havalimanı'nın yurt içi seferlerine açılması için mücadele ediyorduk. Germania Havayollarının iflas etmesiyle yurtdışı seferleri de durdu. Üç gün önce başlayan yoğun görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'a gelmesini fırsat bilerek, kendisine ulaştık. Cumhurbaşkanı, havalimanından tekrar seferlerin başlamasıyla ilgili müjdesini de mitingde verdi. Cumhurbaşkanının talimatı vermesiyle üzerimizden büyük bir yük kalktı. Cumhurbaşkanımız ilk defa havalimanı konusunda konuştu. Açıklanması istenilmeyen bazı detaylar var. Bunlara da güvenerek Mart ayı içerisinde seferlerin başlayacağına inanıyoruz. Bartın, Karabük, Zonguldak'ta ve İstanbul'da yaşayan bu yörenin insanları İzmir, Antalya ve Trabzon bölgesinde yaşayan insanlarımız Avrupa'da yaşayan yaklaşık 600 bin insan bu müjdeyi bekliyordu. Cumhurbaşkanımıza verilen notta Avrupa'da yaşayan 30 bin insanın mağdur olduğu söylendi. Cumhurbaşkanımız bu rakamı duyunca hemen talimatını verdi. Mağdur olan sayı bir ilde 30 bin iken, Almanya geneli bu sayı 90 bin, Avrupa geneli ise 120 bin civarında" dedi.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR..."

Sürecin uzun ve yorucu olduğunun ifade edildiği açıklama şöyle devam etti; "Bize destek veren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'a, milletvekillerine çok teşekkür çok teşekkür ediyoruz. Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanımız Mehmet Karakulak rahatsızlığına rağmen bu süreçte çok uğraştı, hep yanımızda yer aldı. Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Türk Havayolları Genel Müdürü İlker Aycı ile de defalarca görüştü, gündemde tuttu. Zira basınımız talebimizi sürekli dillendirdi. Özetle emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

"DENEME UÇUŞU VE DİĞER İŞLER TALİMAT GELDİ, HIZLANDI"

Teknik bir cihaz bekliyorduk ve ILS cihazımız da takıldı. Deneme uçuşu erkene alındı. 15 Mart'tan sonra da uçak seferlerinin başlayacağını umut ediyoruz. Siirt Havalimanı'nda 1 Mart'ta test uçuşu yapıldı. 6 Mart'ta da uçuşlar başladı. Biz de inşallah 2 Nisan'da Zonguldak umre kafilesini havalimanımızdan göndermeyi hedefliyoruz."

ÇİLOĞLU: "UÇUŞ SAATLERİ DİKKATE ALINMALI"

Zonguldak Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ise, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak ziyareti öncesi ve daha önceleri de dile getirdiğimiz, havalimanımızın biran önce THY tarafından iç ve dış hatlara açılması talebimiz kamuoyu tarafından büyük yankı ve destek buldu. Gerek olumlu, gerekse olumsuz tepkileri ile destek veren halkımıza çok teşekkür ederiz. Bu mücadeleyi aynı şekilde, Zonguldak'ta bazı STK'lar da verdi. 'Birlikten güç doğar' mantığıyla hareket eden bazı dernek yöneticileri ile bir araya geldik. Havalimanı konusunda tek ses, tek yürek olduk. Karadeniz Muhtarlar Federasyonu'nda bazı STK'lar ile bir araya gelerek, konu ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Konuyu yakından takip eden Osman Sav arkadaşımız kendisine ulaşan bilgileri bizler ile paylaşarak. Cumhurbaşkanımızın THY talimat verdiğini, birkaç gün içerisinde test uçuşlarına başlanacağını söyledi. Bölgemiz için önemli olan bu gelişmede Sayın Cumhurbaşkanımıza, Zonguldak vekillerimize, siyasilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah halkımızın ve bizim talep ettiğimiz gibi havalimanımıza THY, iç ve dış hat seferlerine başlar. Yetkililerden özellikle uçak seferleri saatleri ve bilet fiyatları konusunda dikkatli olmalarını talep ediyoruz. Bilindiği üzere daha önce Trabzon ve İstanbul seferleri istenilen yolcu sayısına ulaşmadığı için iptal edilmişti. O dönemde bize göre uçak saatleri halkın ihtiyacına göre düzenlenmemişti. Şöyle ki, İstanbul'a uçak Zonguldak'tan sabah saatlerinde olması gerekirken akşam saatlerine, İstanbul'dan Zonguldak'a da akşam saatlerinde olması gerekirken sabah saatlerine konulmuştu. Halkımız da uygun saatlere denk gelmediğinden uçağı tercih etmemişti. Ayrıca bilet fiyatları da yüksek tutulmuş ve Zonguldak'tan havalimanına da 20 TL servis ücreti alınmıştı. Yurtdışı seferlerinde ise, Almanya'dan İstanbul'a gelenler ile Zonguldak'a gelenler arasında ücret uçurumu mevcuttu. Bu durumların değerlendirilerek havaalanımızın sürekliliğinin sağlanması daha kolay olacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi