Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleriyle ilgili "Bugün Avrupa'nın tamamı Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Sağlık sistemleri de felç durumdadır. Biz Ramazan'daki tedbirlerle birkaç binlere düşürürsek, turizm sezonu ve ticari hareketliliği yakalayabiliriz. Hepimiz aynı Türkiye gemisindeyiz." dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Amacımız ülkemizi Ramazan'da genel olarak dinlendirerek bayram sonrasında güzel günlere hazırlamaktır. Türkiye'nin tek başına salgın tedbirlerini gevşetmesi, salgını yenmesi önemli değildir. Asıl olan yakın insani ve ticari ilişkilerde olduğumuz ülkelerden geri kalmamaktır.
Bugün Avrupa'nın tamamı Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Sağlık sistemleri de felç durumdadır. Biz Ramazan'daki tedbirlerle birkaç binlere düşürürsek, turizm sezonu ve ticari hareketliliği yakalayabiliriz. Hepimiz aynı Türkiye gemisindeyiz. Salgın sebebiyle yaşadığımız sıkıntıları, daha sonraki kazançlarımızın kefareti olarak kabul ederek sabredeceğiz."