Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'a giriş yaptı. Madenci Anıtı'nda halka hitap edecek olan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan helikopter, Tır Parkı'na iniş yaptı. Erdoğan'ı burada AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Milletvekili Adayları, İlçe Başkanları ve partililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradan mitingin gerçekleştirileceği Madenci Anıtı'na karayolu ile geçti. Uğur Mumcu Kavşağı üzerinden Gazipaşa Caddesi'ne giriş yapan Tayyip Erdoğan'ı Zonguldaklılar bayraklarla karşıladı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Alın terinin şehri, karaelmasın şehri, demokrasinin şehri, milli iradenin şehri Zonguldak, sizleri gönülden selamlıyorum. Biz de size yandık Zonguldak. Sizin şu coşkunuza, muhabbetinize yandık. Bizi Allah için karşılıksız sevmenize yandık. En zor zamanlarımızda yanımızda olmanıza yandık. Ak saçlıların seher vakti ettiği dualara yandık. Ak davayı sahiplenen kadınlarımızın gayretine yandık. Ülkeyi emanet edeceğimiz gençlerimize yandık. Zonguldak'ın yüreği temiz, yiğit, mert insanlarına yandık. Emeğinizle, alın terinizle yerin metrelerce altında kazma sallayarak ülkemizi büyütmenize yandık. Aramıza hiç kimsenin girmesine izin vermedik. Birilerinin sevdamıza kara çalmasına izin vermedik. Zonguldak bizi nasıl Allah için sevdiyse, bizde sizi karşılıksız sevdik. İnşallah yeni dönemde aramıza girmesine müsaade etmeyeceğiz. El ele, omuz omuza vererek inşallah Türkiye'yi hedefleriyle buluşturacağız. Bu meydan bana Zonguldak'ın kararlılığını gösteriyor. Zonguldak kararlı mıyız? (Evet). 24 Haziran'a hazır mıyız? (Evet). Maşallah, bu meydan bana 24 Haziran'da destan yazmaya hazır bir Zonguldak olduğunu gösteriyor. Bu meydan bana aydınlık bir geleceğin müjdesini eriyor. Zonguldak, irade, erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? (Evet). 24 Haziran'da güçlü meclis için cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? (Evet). 24 Haziran'da güçlü hükümet için cumhurbaşkanlığında şahsımı, mecliste AK Parti'yi desteklemeye var mıyız? (Evet)

Zonguldak; 'Vakit, birlik vakti' diyor muyuz? 'Vakit, Zonguldak vakti' diyor muyuz? 'Vakit, Türkiye vakti' diyor muyuz? Rabbim sizi nazarlardan korusun. Rabbim; Zonguldak'ı, Zonguldaklıları muhafaza etsin. Rabbim; ülkemiz, milletimizin için, evininin iaşesi için canlarını dişine takan madencilerimizi korusun. Maden kazalarında ebediyete uğurladığımız tüm madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum, ailelerine, eşlerine ve yetimlerine sabırlar diyorum.

Zonguldak, hep şehitler diyarı olmuştur. Zonguldaklı aslanlar, dün olduğu gibi bugün de Zonguldak'ın istikbali ve istiklali için en saflarda yer almıştır. Afrin ve El-Bab harekatlarında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah rahmet eylesin. Biz tüm başarılı terör operasyonlarını Bay Kemal'e, Bay İnce'ye rağmen yaptık.

16 yılda Zonguldak'a 18 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde bin 652 yeni derslik yaparak, 50-60 kişilik sınıflara son verdik. 6 bin 650 kapasiteli yurt yaptık. 9 hastaneden oluşan 17 sağlık tesisi yaptık. TOKİ aracılığıyla 4 bin 715 konut projesini hayata geçirdik. 2002 yılına kadar 22 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Şimdi bu bölünmüş yol 186 kilometreye çıktı. 6 katrilyon olan 8 yol projesinin işi devam ediyor. Biri Mithatpaşa Tüneli'nin olduğu Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide yoludur. Bu projesi inşallah 3 yıl içinde tamamen bitireceğiz. Zonguldak-Ereğli-Devrek yolu ile Devrek-Çaycuma ayrımı Zonguldak yolunu 3 yıl içinde bitireceğiz. Filyos limanı alt yapı inşaatında yarıya gedik. Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olacak Filyos Limanı projesiyle Batı Karadeniz güney kuzey aksında tüm Karadeniz'in ana ihracat merkezi olacak. Altyapı bedeli 670 milyon TL, 2020 yılında tamamlanacak. Üst yapı yap-işlet devret modeliyle yapacağız. Mekanize sisteme geçtiğimizi için 5-6-7 sistemiyle olacak."

"TTK'YA BİN 500 İŞÇİ ALACAĞIZ"

"Bu yıl sonu itibariyle TTK'ya bin kişi alacağız önümüzdeki yıl 500 kişi ilavemiz olacak. Toplam bin 500 kişi alacağız."

Editör: Pusula Gazetesi