Crossfit her gün farklı proğram türü ile çalışma şeklidir. Ciddi bir sağlık sorunu olmayan veya spor yapılmasına engel bir sağlık sorunu bulunmayan herkes crossfit yapabilir. Deneyim yaş ve cinsiyet fark etmeden herkes bu sporu yapabilir. Çünkü crossfit egzersizleri kişinin bünyesine göre belirlenmektedir. Daha çok erkeklerin tercih ettiği bu egzersiz çeşidini artık bayanlarda daha çok tercih etmeye başladı. Bu spor türünde herkes aynı egzersizleri yapar. Örneğin herkes ağırlık kaldırır. Kişinin bünyesine göre ağırlık belirlenir. Crossfit bir önceki günden daha fazla ağırlık kaldırmayı veya daha fazla spor yapmayı öngören bir spor türüdür. Ancak bu sporu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Bayanlar Crossfit Yaparken Dikkat Etmeli

Daha önce hiç düzenli antrenman yapmadıysanız ve klasik spor salonundaki aletler sizi sıkıyorsa Crossfit tam size göre. Ancak bu sporları yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Öncelikle spor salonunda bulunan eğitmen yardımıyla spor gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde yanlış yapılan bir hareket sağlığı olumsuz etkileyebilir. Çok fazla spor yapmak sizi geliştirmez aksine zararı olur. İlk başta aza miktarda spor hareketleri yaparak zamanla kendinizi geliştirmelisiniz. Düzensiz olarak yapılan crossfit sporları sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. İlk başlayanlar için her gün spor yapmak doğru olmayabilir. Kişinin bünyesine göre 3 gün spor 1 gün dinlenme veya 2 gün spor 1 gün dinlenme gibi proğram eşliğinde egzersizler gerçekleştirilmelidir. Bu spor bütünsel ve sürekli değişen bir yapısı ile sadece belirli bölgelerin gelişmesini isteyenler için uygun değildir. Burada genelde her şeyden azar azar yapar hiç bir alanda uzmanlaşamazsınız. Crossfit grup eşliğinde yapılan egzersizler bütünüdür. Eğer grup şeklinde spor yapmayı sevmiyorsanız bu spor size uygun olmayabilir.

Crossfitin kendine has futbol proğramına alışmak biraz zaman alabilir. Bu yüzde ilk başta ufak ufak alıştırmalar yaparak vücudu crossfite alıştırmak gerekir. Ardından crossfit egzersizlerini grupla ve bir eğitmen yardımıyla yapmak gerekir. Crossfitte küçük adımlar ile başlandığı takdirde her gün üstüne azar azar eklemeler yaparak vücudunuzun düzenli bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Birden çok fazla spor yapmak vücudunuza bir fayda etmez eklem sisteminizde rahatsızlıklara yol açabilir. Bu yüzden crossfite başlamadan önce kendinizi düzenli spor yapmaya alıştırmalısınız. Her gün spor yaparak vücudunuzu geliştirmelisiniz.

Crossfit yaparken beslenilen ürünlere de dikkat edilmeli. Çok fazla un mamulleri tüketilmemeli. Vücuda yarayan vitaminli, proteinli, karbonhidratlı ürünler tüketmek vücudunuzun daha sağlam kalmasını sağlar. Böylelikle crossfit egzersizleri yaparken hemen yorulmazsınız. Sağlıksız ürünler tüketmek hem vücut gelişiminizi olumsuz etkiler hem de sağlık sorunlarına yol açar. Sizde düzenli olarak vücut geliştirmek istiyorsanız crossfit egzersizlerini yapabilirsiniz.

Eğer Crossfit için bir spor salonu arayışında iseniz; Sakarya'nın bayan spor salonu , Tatilya'ya sizleri bekleriz.

Editör: Pusula Gazetesi