Zonguldak'ta tek göz odada yaşam savaşı veren 52 yaşındaki Turgut Mutlu, uzanacak yardım eli bekliyor. Kafasına koyduğu yastığı ve üzerine örttüğü yorganı çöpten aldığını ifade eden Mutlu, 'Yardım istiyorum' dedi.

ÖZEL HABER

10 yıldır kalp rahatsızlığı bulunan Turgut Mutlu, geçen Mart ayında kalp krizi geçirdi. By-pass ameliyatı olan Mutlu, 5 aylık tedavi sürecinde evinin kirasını da ödeyemedi. Eşyalarına el konulan Mutlu, İncivez Mahallesi Çaybaşı Sokak'ta ikamet eden kardeşine sığındı. Eşinin terk ettiği, kızlarının ise sahip çıkmadığını söyleyen Turgut Mutlu, sol el ve sol ayağının da felç olmasıyla adeta yaşam savaşı veriyor.

YORGAN VE YASTIĞI ÇÖPTEN ALDIM

Engelli raporunun olduğunu ancak bakacak kinsesinin olmadığını dile getiren Turgut Mutlu, "Yiyecek içeceğim ve maddi imkanım yok. Engelli raporum var ve hayırseverlerden yaşamak için yardım bekliyorum. Küçücük odada bitkisel hayattayım. İzleyecek bir televizyonun dahi yok. Dünyadan bir haber yaşıyorum. Kronik rahatsızlıklarım var. Küçücük odanın içinde pisliğin içinde yaşıyorum. Yastık ve Yorganı çoktan toplayarak getirdim. Engelli olduğum için tek kolla hareket edebiliyorum. Yemek hazırlarken günde iki tane bardak kırıyorum. 900 TL engelli maaş alıyorum oda zaten yetmiyor. Çöpten ekmek topladım yedim. Artık bu duruma düştüm. Allah rızası için yardım bekliyorum" dedi.