Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, karakol komutanları, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, yeni seçilen ve görevine devam eden köy ve mahalle muhtarları katıldı.

ÇELEN; "MUHTARLARIN MEKTEBİ YOKTUR"

Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen 42 tane yeni seçilen muhtarın aralarına katıldığını ifade ederek; "Muhtarlığın mektebi yoktur. Bir bütçesi olan köy muhtarlarımızın çalışmalarında çok dikkatli olması lazım. He yılsonunda bütçe yapıyoruz. Bir proje yapıldığında öncelikle kararınızı alacaksınız. Gider- gelir makbuzlarınızı keseceksiniz. Köy muhtarlarımız CİMER ve BİMER şikayetleri konusunda dikkatli olsunlar. Şikayetler Kaymakamlığımıza geliyor. Gerekirse soruşturma açılıyor. Ben 20 yıllık muhtarım. 24 saat açık olan telefonumdan ve tecrübeli muhtarlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Çalışmalarla ilgili ileride bilgilendirme toplantıları yapılacak. Yemeğimizin amacı yeni ve eski muhtarlarımızın, il genel meclis üyelerimizin, daire müdürlerimizin birbirini tanımasıdır. Yeni seçilen ve tekrar göreve devam eden arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz"diye konuştu.

KEÇELİ; 'MUHTARLIK FEDAKARLIK GEREKTİRİYOR'

Muhtarlığın zor bir görev olduğunu belirten Kaymakam Keçeli, "Muhtarlık kağıt üzerine baktığınızda dışarıdan bir makam gibi gözüküyor, büyük ve önemli adamım görüntüsü gibi gözüküyor ama işin içine girdiğinizde dertsiz başınıza dert almak gibi bir şey aslında. Hizmet etme aşkı, hizmet etme şevki dahil olmadıktan sonra makam için, büyük adam olmak için muhtarlık yapılmaz. Siz şimdiye kadar tek başınıza kendinizin, ailenizin derdini çekiyordunuz. Mahallelerimizde ve köyümüzde kimler varsa hepsinin derdiyle dertlenmek zorundasınız. Sizlerin omzunuza verilmiş, sizlerin kendi isteğinizle taahhüt olduğunuz bir görev. Muhtarlarımız mahallesine, köyüne, en ücra yerlerine kadar uzanan, devletin sıcaklığını ve varlığını hissettirecek olan makamlar. O yüzden çok zor bir görev olduğunu düşünüyorum. Ama inşallah her biriniz bu ağır görevi üstesinden geleceksiniz"dedi.

Köy muhtarlarının çok şey yapmak istediklerini belirten Kaymakam Serkan Keçeli, "Planlıyorsunuz ama takdir edersiniz ki ihtiyaçlar sonsuz ve de sınırsız. Ama sınırlar içerisinde imkanlarımız var. Yatırımlarımız da şimdiye kadar belli bir düzen içerisinde yapmaya çalıştık inşallah yapmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımızla el ele, omuz omuza güzel işler yapacağımıza inanıyorum.

Cuma günü bütün muhtarlarımız için bilgilendirme toplantısı yapacağız. Özellikle gelir ve gider konusunda bilgilendirme olacak. Sizden ricam aman hata yapmayalım. Zaten zor bir görev yapıyorsunuz, mesainizden, ailenizden, kendi işinizden fedakarlık yapıyorsunuz. Hata yapıp da yanlışlıkla savcının önüne falan kimse gitmek zorunda kalsın istemiyoruz. O yüzden hesap kitap işlerinde özellikle köy muhtarlarımızdan dikkat istiyoruz. Seçilen muhtarlarımızın hepsine hayırlı olsun diyorum. Allah utandırmasın, iyi hizmetler yapmayı diliyorum. Bu organizasyonu yapan düzenleyen Muhtarlar Derneği Başkanımıza, yönetimine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

ÇOLAKOĞLU; 'İHTİYAÇ VE TALEPTE ÇITA YÜKSELDİ'

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu konuşmasında, ilk defa seçilen muhtarlara başarılar dileyerek; "Şu an Çaycuma'yı 5 yıl yönetecek ekip burada toplandı. Mahalleleri ile köyleriyle Çaycuma'yı yönetecek ekip burada. Yaptığınız her hizmet gelecekte anılacak, yaptığınız her kötü hizmet de yine gelecekte ters bir şekilde anılacaktır. Onun için bizler köylerimizde vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde istişare yaparak hep beraber hareket edelim. Tabii ki herkesi dört dörtlük sevindiremeye bilirsiniz, aksaklık olabilir ama sizler burada metanetle davranır, sabırlı olmalısınız. Halkla beraber, birlik beraberlik içinde, çoğunluğun talebi doğrultusunda hareket etmemiz gerekiyor. Tabiki yapamadıklarımız olacaktır. Tamamlayamadıklarımız olacaktır ama önümüzde 5 yıllık bir zaman var. Ben inanıyorum ki sizler bu 5 yıllık zaman içinde elinizden gelen bütün gayreti göstererek, devletin imkanları ile sizlerin emrinde olarak hep beraber elimizden geleni yaparak, halkımıza hizmet yapacağız. Muhtarlık zor bir görev ama Kaymakamlık görev yaptığınız süre zarfında size brifing verecektir. Bir şey çıkmaz, bu kadar şeyden bir şey olmaz mantığıyla kesinlikle ve kesinlikle yaklaşmamanızı özellikle sizlerden rica ediyorum. Görev süremiz boyunca il genel meclis üyelerimiz sizlere yardımcı olacaktır. Ama şunu da bilin! İhtiyaç ve taleple için çıta yükseldi. Bizler bu işi eskiden yaptık. Vatandaş iki kamyon çakıldan ziyade daha farklı talepler de bulunuyor. Sıcak asfaltlar, köylerde internet, çocuk parkları daha ileriki zamanda, daha değişik talepleri halkımız bizlerden isteyecek. Bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah biz de o son güne kadar mühür bizde kalacaksa ya da o mührü devredeceksek alnımızın akıyla devredelim inşallah" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi