Kilimli İlçesi'ne bağlı Muslu Beldesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı ve Adayı Sabahattin Adıyaman, beldeye yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verdi.

Belediye başkanlığında ikinci dönemini tamamlamak üzere olan Adıyaman, diğer siyasi partilerin seçim çalışmalarını eleştirerek "1999 yılına kadar bu belediyede 7 yıl kurucu belediye meclis üyeliği yaptım. Çok seçim gördüm ama bu kadar vahşi karalama kampanyası hiç görmedim. Deli saçması iftiralar" dedi.

ANKARA KİMSENİN ÖNÜNE KÜP DÖKMÜYOR!

"İktidar partisinde olan birçok belediyeler var. Onlara baktığımızda Ankara ellerini açıp; sen iktidar partili belediye başkanısın, gel kardeşim diyerek kimsenin önüne küp dökmüyor. Bu işler öyle söyledikleri gibi olmuyor. Bu işler üretmekle, araştırmakla ve çalışmakla oluyor. Ben CHP'li Muslu Belediye başkanıyım.10 yıldır görevdeyim ve 10 yıldır da Muslu'ya kazandırdıklarım bariz bir şekilde ortadır."

18 AY MAAŞ ALAMAMIŞ PERSONELLER VARDI!

"2009'da biz göreve geldiğimizde 18 ay maaşını alamamış işçi ve memurumuz vardı. Dile kolay tam 18 ay. İnsanlarımız düğünlerini okul önlerinde kahve köşelerinde yapıyordu. İnsanlarımızın nefes alabileceği yaşam alanları yoktu. Çocuklarımızın etkinlik yapabilecekleri alanlar yoktu. Olası yangın ve sağlık problemlerine karşı alternatif bir karayolu yoktu. Eren Enerji buraya bizim dönemimizde gelmedi.2002 yılında geldi. O dönemde de burada bir belediye vardı ve AKP'li idi. Ama biz ne yaptık? Göreve gelir gelmez yasal olarak ne gibi haklardan faydalanabiliriz bunların peşine düştük. Araştırdık ve bulduk. İyi ilişkiler içerisinde sonuca ulaştık. Ama geriye dönüp baktığımızda geçmiş yönetim tarafından bunların hiçbirinin gerçekleştirilmediğini gördük. Eğer geçmiş dönemdeki arkadaşlarda bizim izlediğimiz yolu izlemiş olsalardı 5 yıllık bir gecikme yaşanmaz ve Muslu'muz kentleşmeye 5 yıl önce başlayarak daha da modern bir Muslu olurduk."

BİRÇOK İLKE İMZA ATTIK!

2009'dan 2019'a kadar Muslu'da birçok değişikliğe imza attık. Enerji santrallerinin inşaatı devam ederken biz sosyal sorumluluk adına santrallere en uzak olan bölge Emirler Mahallesinden başladık yatırımlara. Bir yok köyüydü, yok mahallesiydi orası. Çim saha yaptık oraya. Çocuk parkları koyduk. Kamelyalar koyduk. İnsanların bir araya gelebileceği, nefes alabileceği yapılar koyduk ortaya. Sonrasında merkezde Belediye binası, sosyal tesisler ve kompleksleri hayata geçirdik. Daha sonrasında karşı mahallede çocuklarımız için parklar ve sahalar yaptık. Eren konutlarının olduğu alanda yine birçok sosyal donatı hayata geçirdik. Cumhuriyet Mahallesinin olduğu alanda artık inşaat çalışmaları bitti. Kamyon trafiği de kalmadı. Artık yoğunluğumuz Cumhuriyet mahallesinin olduğu alanda olacak.9 tane blok yaptık.108 dairede 108 tane ailenin belde dışına kovulmasının önüne geçtik. Bununla da yetinmedik. Kamulaştırma bedellerinin yükseltilmesi için aracı olduk ve başarıya ulaştık.

1999 yılına kadar bu belediyede 7 yıl kurucu belediye meclis üyeliği yaptım. Çok seçim gördüm ama bu kadar vahşi karalama kampanyası hiç görmedim. Deli saçması iftiralar. Aday arkadaşlara sesleniyorum. Bu koltuklar sanıldığı gibi rahat koltuklar değil. Sırf koltuk sahibi olabilmek uğruna insanları kandırmaya kalkmayın. Hayal dünyasında yaşayıp da insanları umutlandırmanın mantığı yok.

Mesela bir siyasi partinin vaadinde 'spor tesisi yapacağız' diyor. Yahu arkadaş bizim nüfusumuz 1.860 kişi. Zonguldak 120.000 nüfuslu bir şehir. Öyle tesis Zonguldak' da yok. O yapıyı ortaya koymak için en az 50-60 dönüm yer lazım. Yok Gençlik Spor Bakanlığı'na devredip onlar yapacakmış.60 dönümlük yeri hangi para ile alacaksın? Kamulaştırmayı kim yapacak? Belediye yapmak zorunda. Hadi diyelim ki bunları da yaptın. Bakanlık demeyecek mi kardeşim hayırdır? 1.860 nüfusta bu yapıyı sen nerede kullanacaksın? insanları kandırmanın ve umutları ile oynamanın mantığı yok.Bir başka arkadaşımız da çıkmış diyor ki; Belediyenin her ay 270.000 ile 300.000 TL arasında geliri var. Ben bunlarla hem maaşları öderim. Hem de kalan para ile bu inşaatları yaparım. Ben 10 yıldan beri öyle para hiç görmedim.80.000 TL gördüm, 55.000 TL gördüm, ilk göreve geldiğimde 22.000 TL gördüm ama 80.000 TL üstünde bir para hiç görmedim."

Editör: Pusula Gazetesi