Pusula Gazetesi'nin gündeme getirdiği Zonguldak Erdemir Anadolu Lisesi'nde ilçelerden gelen öğrencilerden 'Yurtta yer yok, ücretli kalabilirsiniz' denilerek dönemlik 2 bin 500 TL para alındığı ve devlet tarafından öğrencilere gönderilen kırtasiye giderleri ile harçlıkların okul müdürü ve müdür yardımcısı tarafından kendi hesaplarına aktarıldığı ve bu yolla öğrencileri 180 bin TL dolandırdıkları Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri tarafından tespit edilmişti. Vali Ahmet Çonar'ın basında çokan haberlerin ardından geniş çaplı olarak başlattığı incelemede öğrencilerin dolandırıldığı ortaya çıkmıştı.

Okul müdürleriyle yeni eğitim öğretim yılı öncesi toplantı düzenleyen Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, konuyla ilgili ilk defa konuştu.

Okul müdürlerine, 'Yakaladığım hiç bir hatayı ben affetmem' diyen Vali Ahmet Çınar, "Yurda yatılı gelen çocukların 3 kuruşuna tenezzül etmiş adiler. Onu yiyorlar, çalıyorlar... Kim? Müdür, yardımcısı vesayire... İl Müdürüne kadar konu geliyor, geçiştiriliyor. Hırsıza soruyorlar sen bunu yapıyor musun diye o da hayır yapmıyorum diyor. Müfettiş geliyor inceliyor. Bir şey yok deniliyor. Yazıklar olsun. Bu ne utanmazlıktır nasıl bir şeydir? Herkes kutsal olan öğretmenlik mesleğine, müdürlüğüne saygı gösterecek. Benim kadar sizlerin de bu konuda hassas olmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakanlık tarafından okul Müdürü Engin M., ve Yardımcısı Semiha Ö.'ye maaş kesme ve kınama cezası verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerin günler süren soruşturma sonucu dönemin Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'e de uzandı. Özbek'e de okul müdürü ve müdür yardımcısı gibi maaş kesme cezası uygulanmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi