Kozlu Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği, dayanışma yemeği düzenledi. Dün akşam Kozlu'daki Lemariz Restoran'da düzenlenen yemeğe; Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve eşi Özlem Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören, Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Ek Birimi Müdürü Veli Köktürk, Kozlu Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve hayırseverler katıldı.

Kozlu Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği Başkanı Müzeyyen Setan, yaptığı açılış konuşmasında, "Çocuklarımız yarınlarımıza dair umutlarımızdır. Onları her türlü olumsuzluklardan korumak, sağlıklı nesiller yetiştirmek, tüm toplumun ortak görev ve sorumluluğudur. Ülkemizin ve dünya çocuklarının eğitim, sağlık, barınma, gıda ve güvenlik gibi temel yaşam koşullarının yükseltilmesi, çocuk haklarının iyileştirilmesi ve farkındalığın arttırılması son derece önemlidir. Çocukların açlık, savaş, terör ve göç sebebiyle yaşadıkları mağduriyetin son bulması ise en büyük temennimizdir. Ülkemiz sahip olduğu o eşsiz kültürüyle inanç ve ahlaki değerleriyle dünyanın birçok köşesinde çocuklara yardım elinin uzatmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ülkemizdeki uygulamalarla çocuk haklarında sosyal yardım ve hizmetlerde dev adımlar atıyor. İl Müdürümüz nezdinde Bakanlığımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Dernek olarak, şirin ilçemiz Kozlu'da gözbebeğimiz, geleceğimizin teminatı için yola çıktık. Bizleri derneğimizin kuruluş aşamasında ve sonrasında desteklerini esirgemeyen ve katkı gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ise, "Çocuk evlerindeki çocuklarımız Kozlu'muza misafir olarak geldiler ve geldikleri günden bugüne 'onlar için daha fazla ne yapabiliriz?' diye düşündük ve dernek oluşumuna gidildi. Bu derneğimize geçtiğimiz hafta şehit Yusuf Yelkenci'nin babası Nevzat Yelkenci, oğlunun yazmış olduğu şiir kitabından elde ettiği geliri bağışladı. Böylece derneğimiz güzel bir başlangıç yaptı. O şehit ailemize teşekkür ediyorum. Şehidimizin de ruhu şad olsun. Belediye Başkanımız büyük destek verdi. İlçe Kaymakamı olarak, Belediye Başkanı olarak her zaman yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi