Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Üveyikli köyünde yaşayan Cemal ve Diğdem Kapçık çifti, epilepsi hastası 2 yaşındaki kızları Defne'yi yaşatabilmek için 2 yıldır başında 24 saat nöbet tutuyor.

Kdz. Ereğli'ye bağlı Üveyikli köyünde yaşayan Cemal (28) ve Diğdem (27) çifti, 5 yaşındaki Çınar'dan sonra 2 yıl önce bir çocuk sahibi daha oldu. İki yıl önce dünyaya gelen Defne doğum sırasında beyin kanaması geçirdi ve epilepsi hastalığına yakalandı. Gelişimini sağlayamayıp konuşamayan Defne, karnından beslenebiliyor. Defne'nin tükürüğünün nefes borusunu tıkamaması için ailesi başında 24 saat nöbet tutup aspiratör ile temizlemek zorunda. Tükürüğü temizlenmediği takdirde nefes alamayan ve ölümle burun buruna gelen Defne, 3-4 günde bir hastaneye tedaviye gidiyor.

2 yaşındaki çocuğunun durumu nedeniyle sürekli bir işte çalışamadığını, inşaatlarda geçici işlerde çalışarak hem ailesini geçindirmeye hem de Defne'nin tedavi masraflarını karşılamaya çalıştığını anlatan baba Cemal Kapçık, annesi Havva (48) ve eşi Diğdem ile birlikte 24 saat nöbet tuttuklarını söyledi. Defne'nin beslenmesini sağlayan karnına bağlı hortumun değişim zamanının geldiğini belirten Cemal Kapçık, 6 bin TL değerindeki hortumu alabilmek için yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Çocuğunu yaşatmak için eşi ve annesi ile birlikte her türlü mücadeleyi gösterdiklerini belirten baba Cemal Kapçık, "Çocuğum epilepsi hastası. Beyin kanaması geçirdi. Ağlayamıyor, konuşamıyor. Midesinde pet var. 3 ya da 5 günde bir hastaneye gidiyoruz. Maddi durumumuz olmadığı için hastanelere götüremiyoruz. Gitmek zorunda kaldığımızda da büyük zorluklar yaşıyoruz. Şu anda çocuğumun midesindeki petin değişmesi lazım. Milletimizden ve devletimizden çocuğum için yardım istiyorum. Allah kimseyi hastane yollarına düşürmesin. Boğazındaki hortum sürekli olarak tıkanıyor. 24 saat temizlemek zorundayız. Sürekli olarak tıkanma yaşadığı için aspiratör ile temizlememiz gerekiyor. 3-4 günde bir hastaneye gittiğimiz için aspiratördeki hortum değişiyor. Şu anda tıkandı. Tükürüğünü yutamadığı için mecburen aspiratör ile çekiyoruz. 3 kişi ile çocuğumuzun başında 24 saat nöbet tutuyoruz. Annem, eşim ve ben. Nöbet tutmak zorundayız. Çalışamıyorum. Çocuğumun başından ayrılamıyorum. Çocuğumuzun sürekli başında durduğum için çalışma imkanım olmuyor. Ben milletimden ve devletimden yardım istiyorum" dedi.

Kapçık ailesi 2 yaşındaki Defne'yi yaşatabilmek için hayırseverlerden yardım elini uzatmalarını bekliyor.

Editör: Pusula Gazetesi