Kozlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, 3-13 yaş aralığındaki şehit, gazi ve maden şehidi ailelerinin çocukları ile öksüz, yetim ve engelli çocuklar için bir yıl boyunca uygulanması planlanan “Bugün Benim Doğum Günüm” projesinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Proje kapsamında bugüne kadar 47 çocuğun doğum günü kutlandı.

Proje kapsamında; Kaymakam Ahmet Karakaya ile kurum amirleri, öğretmenler ve SYDV Mütevelli Heyeti üyelerince aileler evlerinde ziyaret edilerek, çocukların doğum günü hediyelerine ilişkin talepleri alındı, doğum günü etkinliğine davet edildiler.

İlçede özel bir düğün salonunda dördüncüsü gerçekleştirilen Doğum günü etkinlik programına; Kaymakam Ahmet Karakaya ve eşi Özlem Karakaya, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çakır, ilçe daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, Kozlu SYDV Vakfı Müdürü Fatma Özdoğan ve Mütevelli Heyeti üyeleri, ilçedeki şehit, gazi ve maden şehidi ailelerinin çocukları ile öksüz, yetim engelli çocukları aileleri ve arkadaşları katıldı.

Doğum günü programında çocuklar, animasyon ekibi ile, bowling, dart, yüz boyama, balon köpüğü ve çeşitli oyunlar oynayarak doğum günü çocuğu olmanın ve bunu arkadaşları, öğretmenleri, okul müdürleri, ilçede görev yapan yöneticiler ve aileleri ile birlikte zaman geçirmenin gururu ve sevinciyle etkinlik süresince mutlu bir şekilde doyasıya eğlendiler. Daha sonra kendileri için hazırlanan doğum günü pastası, konuklar ve çocukların aileleri eşliğinde kesildi. Ardından çocukların evlerine yapılan ziyaretlerde kendilerine verilen dilek kartlarında belirttikleri hediyeler çocuklara verildi. Çocuklara pamuk şeker ikram edildi, padişah, sadrazam ve sultan kıyafetleri ile fotoğrafları çekildi. Doğum günü kutlanan çocuklar, arkadaşları ve aileleri ile gönüllerince eğlendiler.

Kaymakam Ahmet Karakaya, yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın doğum günlerinde onların mutluluğunu arttırmak ve paylaşmaktan memnuniyet duyduk” diyerek, SYDV Mütevelli Heyeti ve personeline projenin gerçekleşmesine sağladıkları katkılardan dolayı tebriklerini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi