Hep onların rahatını ve mutluluğunu düşünürsünüz. Onların rahat etmeleri hususunda gerek kıyafet gerekse ayakkabı seçimi son derece önem arz eder.

Çocuklar, fazla hareketli olduklarından kendilerini sıkan kıyafet ve ayakkabılardan oldukça rahatsızlık duyar ve giymeyi istemezler. İşte çocukların en önemli hareket faktörü olan ayakkabı secimi de bu şekildedir. Doğru ayakkabı seçimi, çocuklarınızın hareketini kısıtlamaz ve sağlıklı gelişimi sağlar. Bunun için, çocukları rahat ettirmek adına yapılacak en önemli tercih spor ayakkabılarıdır.

Koşarken, zıplarken, maç yaparken, yürürken spor ayakkabıları ile çocuklarımızın ayakları hep rahat eder. Aynı zamanda, gelişen teknoloji ile birlikte spor ayakkabıların da çok farklı çeşitleri ortaya çıkmıştır. Örneğin, Nike 2016 yılında çıkarmış olduğu spor ayakkabıyı "bağcıklarını otomatik olarak bağlayan spor ayakkabı" şeklinde üretmiştir. Oldukça önemli bir özellik olan bu model spor ayakkabıyı, özellikle çocuklar çok seveceklerdir. Çünkü çocuklar, ayakkabı bağcığı bağlamayı pek sevmezler. Bunun yanında, 3d yazıcı ile de spor ayakkabı üretildi. Lazerle birlikte gerekli şekil verilerek tasarlanan spor ayakkabı, herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Aynı zamanda spor ayakkabı üretiminde kullanılan teknoloji bunlarla da sınırlı kalmıyor. Blockchain teknolojisi ile birlikte üretilen spor ayakkabılarına, satın alan kişinin bilgileri entegre ediliyor. Herkesin merakla beklediği bu teknoloji ile nasıl bir spor ayakkabı kullanılacağı sabırsızlıkla bekleniyor. Ayakkabı, ABD'de 130 dolara satışa sunulmuştur. Çocuklarımız, gelişen ve değişen teknoloji ile birlikte çok farklı spor ayakkabı türlerini tercih edebilecektir.

Ayakkabı alacağımız zaman, almak istediğimiz markaların çakma olup olmadığına da dikkat etmeliyiz. Sertifikası, kullanım belgesi olmasına özen göstermeliyiz. Bunun yanında, satın aldığımız ayakkabının faturasının olması da oldukça önemli. Çünkü bir sorun yaşarsak, üretici firmayı ancak faturamızla şikayet edebiliriz. Yeni teknoloji ile üretilen teknolojik tabanlı ayakkabılar, adeta yeni bir dönem başlatıyor. Bu tür spor ayakkabı tabanında önce hafifliği sağlanarak, esnek bir şekilde tasarlanmıştır. Ayağın rahat edebilmesi için, ön koşulun hafifliği olduğu düşünülerek böyle bir tasarlama yapılmıştır.

Yeni nesil çocuk spor ayakkabı modelleri inceleyin

Editör: Pusula Gazetesi