Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veli Köktürk, Bahçelievler Mahallesi'nde Çocuk Hakları Durağının açılışını gerçekleştirdi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Bugün bir farkındalık yapmak için buradayız. Çocuk Hakları komitemizin ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün talepleri oldu ve talep bize ulaştığı zaman seve seve içinde oluruz dedik. Şimdi durağımızın açılışını yapacağız, çocuklarımızın hem haklarını bilmeleri, eğitim ve yaşam hakkı gibi kendilerini özümsemeleri ve bilmeleri gerekiyor. Anne, babaları ve biz yetişkinlerin bunu anlamamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceği hem fiziksel anlamda hem de ruhsal anlamda çok daha iyi hazırlayabiliriz. Bu başlangıç olacak, bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk "Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Çocuk Hakları Sözleşmesi savunucusu bir bakanlık olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayatını kolaylaştırıcı ve çocuklara yönelik farkındalıklarının artması yönünde her türlü çalışmaları yapıyoruz.. Bu çalışmaları daha da arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için çocuk hakları durağımızı açtıktan sonra daha sonraki ilerleyen dönemlerde sayın belediye başkanımız ve diğer paydaşlarımız ile birlikte Çocuk Sokağı Projemizi de hayata geçirmeyi umut ediyoruz" dedi.