Çaycuma Çocuk Evleri Sitesinden hizmet alan 13-18 yaş aralığındaki 10 genç personel refakatinde Devrek Belediyesi Arama Kurtarma Derneği Merkezi görevlileri ile birlikte yapılan protokol gereği Devrek Egemenlik Mesire alanında ve Beycuma'da doğal ortamda bir eğitim ve kamp programı gerçekleştirdi. Eğitimde temel ilk yardım, arazide yön bulma, tırmanma, sedyeyle hasta taşıma ,kaza yapmış aracın içinden yaralı kurtarma, zor arazi koşullarında halat ve sedye ile yaralıyı yamaçtan yamaca geçirme gibi teknik ve profesyonel bilgi gerektiren hareketleri eğiticiler refakatinde uygulamalı olarak öğrendiler. Gençler doğal yaşamda ve gündelik hayatta karışılabilecekleri zorlukların üstesinden gelme becerilerinin yanı sıra eğitim sonunda aynı zamanda uluslararası geçerliliği olan sertifikaya da sahip oldular.

3 günlük eğitim ve kamp süresince Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci gençlerin aldığı eğitimleri yerinde inceledi. Eğitim İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Müdür Yardımcıları Ali Osman Yılmaz ve Yunus Emre Yalçınkaya, Devrek AKEM Başkanı Abdurrahim Altuntaş, Devrek Engelsiz Yaşam Merkezi Müdür V.Ayşegül Yıldız eğitime katılan gençlere ve personele sertifikalarını verdi.

İl Müdürü Kemal Gümrükçü öncelikle eğitimi veren Devrek AKEM ekibi ve başkanına gençlere yönelik yapılan faaliyetten ötürü teşekkür ederek plaket takdim etti. Gençlerle birlikte eğitime katılan kuruluş Müdürü Mesut Özmekik de sertifikasını AKEM Başkanı Abdurrahim Altuntaş'tan aldı. Mesut Özmekik yapılan bu faaliyetin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini, ayrıca arzu eden gençlerimizin bir sonraki aşamadaki projede yine bu eğitimin daha ilerisi olan dalgıçlık eğitimi alarak su altı arama kurtarma sertifikası ve dalgıç eğitmeni olabileceklerini, girecekleri askeri personel ve polislik sınavlarında mülakatlarda avantajlı duruma geçeceklerini söyledi. Özmekik aynı zamanda gençlerdeki tembellik, atalet ve başı boşluk yerine girişimcilik, atılganlık , cesaret ve özgüven duygularıyla değerler eğitimini bir adım ileriye taşımaya çalıştıklarını, yine bu eğitime katılan gençlerden bir Mehteran bölüğü oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Bu konuda gerekli araştırma ve çalışmayı yapacaklarını ifade eden Özmekik, desteklerini esirgemeyen İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'ye teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi