Çaycumalı çocuklar bir kez daha demokrasi heyecanı yaşadı. Belediye mücavir alanı içinde kalan 11 ilk ve ortaokuldan seçilen 210 temsilci Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde toplanarak yeni çocuk belediye başkanını seçti. 5 adayın yarıştığı seçim kıran kırana bir yarışa sahne oldu. Genel kurula Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Cengiz Yılmaz, bazı belediye meclis üyeleri,okul müdürleri, öğretmenler ve belediye çalışanları katıldı. Genel kurulu bir konuşma ile açan mevcut Çocuk Belediye Başkanı Nisanur Dinçer, "Bu projede ilk çocuk belediye başkanı olarak sizleri temsil etmekten büyük gurur duydum. Biz çocuklara bu imkanı sağlayan, başta Çaycuma Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı olmak üzere emeği geçen büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Bugünün çocukları ve geleceğin mimarları olan biz çocuklara değer veren ve düşüncelerimize önem veren tüm büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz kısa süre içinde de olsa Çaycuma Çocuk Belediyesini kurarak kurumsallaşması yolunda ilk adımları attık. Yeni seçilecek arkadaşlarımın sayın belediye başkanımızla el ele vererek çocukların Çaycuma'nın yönetimine tam katılımını sağlaması en büyük dileğimdir" dedi.

YILMAZ: "EN ÇOK KAZANAN ÇAYCUMA OLACAK"

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, "Evet sevgili çocuklar belediyemize iyi hizmet edeceğimize milli eğitimi en iyi şekilde temsil edeceğinize canı gönülden inanıyorum. Burada demokratik bir seçim yapılacak. Mutlaka bir kazanan da olacak ama en çok da Çaycuma kazanacak. Ben bu anlamda başta belediye başkanımıza, meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza, okuldaki bütün öğretmenlerimize, idarecilere ve siz öğrencilere çok teşekkür ediyorum ve demokrasi şölenine katıldığınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

KANTARCI: "ÇAYCUMA ÇOCUK BELEDİYESİ GÖSTERMELİK OLMAYACAK"

Ardından konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Sizleri karşımda görünce emin olun hiçbir topluluktan almadığım kadar büyük keyif alıyorum. Çocuklarımızı ve geleceğin büyük insanlarını karşımda görmek bana büyük bir mutluluk ve huzur veriyor. Çocuklarımız iyi ki varsınız. Başkanımızın söylediği gibi biz Çaycuma'nın yönetimine sizleri ortak etmek istiyoruz. Ama bu size bir lütuf değil bu bir hak ve bir görevdir. Çünkü geleceği sizler yaşayacaksınız, gelecekte de bu kenti sizler yöneteceksiniz. Bugünden gelecek ile ilgili varlığınız ortaya koymanız lazım. Sizler bu yüzden gönüllü olarak bu işe katılmak için buradasınız. Demokrasiyi, bize halkın kendi seçtikleriyle kendini yönetmesi olarak öğrettiler. O zaman çocukların temsilcileriyle beraberce çalışacağız ve bununla sadece şekli bir seçimle yapmayacağız. Bir yıl boyunca sık sık bir araya geleceğiz, bu meclisin ve başkanın bir statüsü olacak. Bunlar öyle süs olsun diye değil olmayacak. Ve biz burada yaptığımız işlerden dolayı çevremize de örnek olacağız, çok güzel bir demokrasi olayını da sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Ben çok başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi.

KANTARCI: "ESKİ BAŞKANA VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kantarcı sözlerini, "Geçtiğimiz dönemde seçim sonrası görev alan arkadaşlarımız oldu. Ancakgörev süreleri uzun olmadı. Ben ilk belediye başkanı olan sevgili başkanımıza, onun meclis üyelerine ve onları seçen sizlere çok teşekkür ediyorum. Tabii ki herşeyin bir ilki var, ama güzel olanda bu. Bu görevde kimse kalıcı değil. Bu görevlere gelinir, bu görevlerden gidilir. Gelmesini de bilmek lazım gitmesinide bilmek lazım. İşte demokrasinin de güzelliği burada. Ben hepiniz gözlerinde öpüyorum tebrik ediyorum" diyerek tamamladı.

YILDIRIM 29 EKİM'DE GÖREVE BAŞLAYACAK

Konuşmaların ardından yeni başkan adayları Divan Başkanlığına listelerini sundu. Beş adayın yarıştığı seçimde, Nisanur Yıldırım 68, Hatice Coşkuner 54, Hayati Enes Kabuk 43, Gamze Çarşanbalı 18, Kubilay Ataman 17 oy aldı. Buna göre Çaycuma Belediyesinin yeni çocuk başkanı Nisanur Yıldırım oldu. Yıldırım, belediye başkanlığı görevini eski başkan Nisanur Dinçer'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında devir alacak.

Editör: Pusula Gazetesi