Çocuk Çaycuma Belediyesi Başkanlığına seçilen Barbaros Ortaokulu öğrencisi Nisanur Dinçer, düzenlenen törende mazbatasını aldı.Belediye Meclis Salonu'nda yapılan törene, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, okul idarecileri ve Çaycuma Çocuk Belediyesi meclis üyeleri katıldı ve Nisanur Dinçer'in ailesi katıldı. Başkan Kantarcı, Nisanur Dinçer'e önce bir buket çiçek verdi, ardından da mazbatasını teslim etti.

KANTARCI: "ÇOCUKLARIMIZI NE KADAR YETİŞTİRİRSEK TOPLUM DA O KADAR İLERİ GİDER"

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, törende yaptığı konuşmada "Çocuklarımıza değer verirsek, çocuklarımızı bu değer doğrultusunda iyi yetiştirirsek, onları yaşama en iyi şekilde hazırlarsak gelecekte de o zaman bu toplum değerlenmiş olur. Bu toplum ileri gitmiş olur. Bu toplum daha iyi yönetilmiş olur. Bu toplum daha huzurlu ve barış içinde yaşar. Belediyecilikte en önemli kural kentin insan odaklı planlanması, tasarlanması ve gerçekleştirilmesidir. İnsan odaklı dediğimiz zaman yine bölümleri var. Çocuk başta kadın, yaşlı ve engelli vatandaşların eğer o kentte huzurlu ve mutlu bir yaşantısı varsa orada o kent iyi düşünülmüş, iyi planlanmış, bir kenttir. Biz de dünyadaki ve Türkiye'deki başka belediyelerin örneklerinden hareket ederek seçim döneminde halkımızın önüne "41 kere maşallah" diyerek 41 projeyle çıktık ama bu kitabın en başına Çocuk Belediyesini koyduk. Çocuklarımıza değer vereceğiz. Çocuklarımıza iyi eğitim vereceğiz. Onları iyi yetiştireceğiz ama bunu yaparken çocukların da kararlarını ve inisiyatiflerini de işin içine sokarak yapacağız. Biz büyükler olarak onların ne istediklerini neleri arzu ettiklerini, nelere ihtiyaçları olduğunu bizim tam olarak bilmemiz mümkün değil. Bu önemli eksiği kapatmak üzere genelde yönetimi büyükler teşkil ediyor, hele hele Türkiye gibi bir ülkede 50-60 yaşın üzerindeki insanlar genellikle idareciler arasında üzülerek söylüyorum ben de 65 yaşındayım keşke daha genç olabilseydim ama geç kaldık bu işe girmekte. 8-10 yaşlardaki 14 yaşlardaki ve daha genç yaşlardaki insanlarımızı yönetim kavramı içine almamız gerekiyor" dedi.

KANTARCI: "TARİFSİZ MUTLULUK İÇİNDEYİM"

Bu projenin faaliyete geçmesinde önemli katkıları bulundukları için Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve okul idarecilerine teşekkür eden Başkan Kantarcı, şöyle dedi:"Seçim çok çabuk geçti ve çok kısa bir zaman içinde bu oluşumu gerçekleştirdiler. Çok hızlı bir şekilde bu oluşumu yaptık. İnşallah ekim ayından itibaren daha da yerine oturacak. Gördüğün şu; bu bir fantezi gibi algılanmadı. Bu çok önemli. Gerçek bir ihtiyaç gibi görüldü. Bütün ilgili birimlerdeki hocalarımız, arkadaşlarımız bu işi benimsediler. Böyle bir oluşumun Çaycuma'da ilk defa gerçekleştirilmesinden dolayı bir birey olarak bir belediye başkanı olarak tarifsiz bir mutluluk içindeyim. Göreceksiniz bu olay Çaycuma'ya yeni bir imaj katacak yeni bir vizyon katacak ve Çaycuma'nın çocukları şimdiden bu yaşlarda Çaycuma'nın geleceğin ülkenin geleceğini dünyanın geleceğini öğrenecek, gözetecek ve dünya çapında çok iyi bireyler olarak yetişecekler. Hakikaten duygu doluyum. İyi ki varsınız iyi böyle bir ortam var Çaycuma'da."

YILMAZ: "ÖĞRENCİLERİMİZE GÜVENİYORUM"

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, "Sizlere çok teşekkür ediyorum bu çocuk belediyesini hayata geçirdiğiniz için. Biz öğrencilerimize güveniyoruz. Öğrencilerimizin Çaycuma'nın gelişiminde sizlere katkı sunacağına eminiz. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Milli eğitimimizi ve okullarımızı da burada iyi temsil edeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Çaycuma Çocuk Belediyesi Başkanı Nisanur Dinçer ise, "Böyle bir meclis kurduğunuz için size teşekkür ediyorum. Bize destek verecek olan kurumlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DİNÇER: "BİZE GÜVENENLERİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ"

Öte yandan törende hazır bulunan Çocuk Belediyesi Meclis Üyeleri de kendini tanıttı. Hepsiyle tek tek ilgilenen Başkan Kantarcı ardından onların gelecek tasarımı hakkında bilgi aldı. Başkan Kantarcı daha sonra Dinçer'e mazbatasını teslim etti. Mazbatasını alan Çocuk Belediye Başkanı Bülent Kantarcı kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini söyleyerek, "Başta Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Çaycuma Belediyesine çok teşekkür ederim. Ekip arkadaşlarımla birlikte bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz" dedi. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi