Bolu'da, sevgilisinin 13 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunan öğretmen İsmail S., 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Bolu'da bir okulda öğretmenlik yapan İsmail S., kızı aynı okulda öğrenci olan G.B. ile tanıştıktan kısa bir süre sonra sevgili oldu. İsmail S. ile G.B.'nin 6 ay süren ilişkisinin bitmesinin ardından G.B.'nin 13 yaşındaki kızı K.Ö., İsmail S.'nin ve aynı mahallede oturan Emre G.'nin kendisine 3 kez cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. K.Ö.'nün annesi G.B.' nin şikayeti üzerine İsmail S. ve Emre G. gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'cinsel taciz ve hürriyeti tahdit suçu'ndan tutuklu yargılanan İsmail S., suçsuz olduğunu belirterek, "19 yıldır aynı yerde görev yapıyorum. İlk okuttuğum öğrenciler, çocuklarını bana gönderiyor. G.B. ile de bir yanlışımız oldu. 6 ay ben onlara baktım. Kendilerine babalık yaptım. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
Sanığın savunmasının ardından karar için ara veren mahkeme heyeti, İsmail S.'nin üzerine atılı suçun sabit olduğuna karar vererek şahsı 14 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.
Heyet, sanık Emre G.'ye ise 12 yıl 6 ay hapis cezası verirken duruşmalardaki samimi konuşması, iyi hali ve tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.

Editör: Pusula Gazetesi