Çaycuma Belediyedesinde Veteriner Hekim olarak görev yapan U.G., (45), aynı ilçede ikamet eden M.K., (35) isimli kadına nitelikli cinsel istismar suçundan 25 Kasım 2017 tarihinde tutuklanmıştı. İlk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan U.G. üç gün önce görülen duruşmada beraat etti. Beraat ettiğini sosyal medya hesabından duyuran U.G. iftiraya uğradığını söyledi.

U.G. paylaşımında; "25 Kasım 2017 tarihinde üzerime atılan iftira da karar günüydü. Yaklaşık on altı aydır insanı, maddi-manevi her anlamda yıpratan bu zorlu süreçte mutlu sona şükürler olsun ki ulaştık. Olay ilk duyulduğu andan itibaren bu asılsız iftiraya sarılarak, insanlıktan nasibini almamış bazı insanları, bana ve aileme yamalı yalanlarıyla yaftaları yakıştırmaya çalışanları ve bire bin katanları pas geçerek şunları söylemek istiyorum.

Ben U. G. , Çaycuma'nın yetiştirdiği bir kardeşiniz olarak insanlara ve insanlığa saygı duymayan hiç bir kişinin , gücün karşısında boyun bükmedim , kendimi o şahsın ne parasına ne de makamına satmadım, doğrunun ve mazlumun yanında oldum, doğru bildiğimi ve hissettiklerimi tüm açık yürekliliğim ile söyledim hatta bazan haykırdım ve hatta o kadar baskılara, mobinglere uğradım ki şahsıma yakışmayacak dozlarda ve şekilde haykırdım. Ancak şuna inanınız ki, gönüllü körler ve gönüllü sağırlar karşısında yapabileceğiniz çok birşey olamıyor. Bazen ve aklanana kadar o ağır bedeli ödemek zorunda kalıyorsunuz malesef.

Bu zor süreçte çok şeyler öğrendim, tanıdığım kişileri tekrar tanıdım, susmayı ve sabrı öğrendim, dinlemeyi öğrendim, sorgulamayı öğrendim, her ağlayana ve her gülene güvenmemeyi öğrendim, düşmekten korkmamayı öğrendim, bazı değerlerin değerini öğrendim. Kaybettim gibi gözüksem de aslında çok şey kazandım.

Size birşey diyeyim mi ? Gerçekten doğruysanız, hata yapmış bile olsanız sonuçta tüm yalan, iftira ve kumpaslara rağmen kazanıyorsunuz. Bir şeyleri yaşamanız gerekiyorsa ona engel olmanız bazan mümkün olmuyor ve bunun zeka ile falan da alakası yok gerçekten.

Sonuç olarak, o insanları pas geçerek ve Allaha havale ederek bu zor süreçte yanımda olan başta aileme, meslektaşlarıma, gerçek dostlarıma, sevenlerime, yoldaşlara ve gönüldaşlara, kalbinde bir nebze merhamet ve iyilik olan insanlara, hayatı sadece paraya ve güce endekslemeyenlere, cesur insanlara, yiğit insanlara ve bana süreçte teveccüh gösterip moral veren herkese ama herkese caanı gönülden teşekkür ederim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi