Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmaya göre, 2018 yılının "Türkiye Turizm Yılı" ilan edildiğini söyledi.

Başkan Savaş Çiloğlu, bu gelişmelerin Zonguldak ve Çaycuma için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyerek, Çinli turistleri davet etti.

Başkan Çiloğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ulusal basından öğrendiğim üzere TÜRSAB ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmaya göre 2018 yılı, 'Türkiye Turizm Yılı' ilan edilmiş. Bu kapsamda TÜRSAB tarafından düzenlenen toplantıda, 2018 yılının Çin'de 'Türkiye Turizm Yılı' ilan edilmesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulmak üzere yapılması planlanan etkinlikler ele alınmış. Ayrıca toplantıda, 2018 yılının Çin'de 'Türkiye Turizm Yılı' ilan edilmesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulmak üzere yapılması planlanan etkinlikler ele alınırken, Çin pazarına hakim acentelerin yönlendirmeleriyle bu ülkede, Türkiye'nin tanıtımına yönelik neler yapılabileceği de değerlendirildi. Bu gelişmelerin Zonguldak imiz ve Çaycuma'mız için bulunmaz bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Yaptığım araştırmalara göre, Çinli turistler, gittikleri yerlerde fotoğraf çekmeyi çok seviyorlar. Tatillerini de bunun üzerine planlıyorlar. Bu anlamda Zonguldak ve Çaycuma onlar için bulunmaz materyallerle dolu. Gerek tarihi yerlerimiz, gerekse doğal güzelliklerimiz onlar için bulunmaz fırsat. Bu durum bizler içinde bir fırsattır. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını, bölgemiz açısından değerlendirilmesi, eğer bölgemizi gerektiği görüşündeyim."

Editör: Pusula Gazetesi