Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Balıkçı Limanı'nda yüksekten düşerek ağır yaralandığı ve hayatını kaybettiği ileri sürülen Balıkçı İlhami Köroğlu olayında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın cinayet olabileceği şüphesi üzerinde durarak ailenin şikayeti üzerine 2 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, 14 Kasım tarihinde Kozlu Balıkçı Limanı'nda meydana geldi. İddiaya göre; limanda balıkçılık yapan İlhami Köroğlu, arkadaşlarıyla birlikte alkol aldı ve bilinmeyen bir nedenle liman girişinde bulunan balıkçı barınaklarının üstünden beton zemine düştü. Kasından aldığı darbelerle ağır yaralanan Köroğlu, olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Köroğlu, durumunun kritik olması nedeniyle yoğun bakıma alınmak istendi. Köroğlu, daha sonra yoğun bakımda yer olmadığı için Karabük Üniversitesi'ne sevk edildi. İlhami Köroğlu, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün hayatını kaybetti.

AİLE ŞİKAYETTE BULUNDU GÖZALTILAR VAR

İlhami Köroğlu'nun yakınları, olayın yüksekten düşme değil, cinayet olabileceği şüphesiyle Karabük Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Savcılık, olay günü İlhami Köroğlu'nun yanında bulunan ve tanık olarak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 2 kişinin gözaltına alınmasına karar verdi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi