Sivilce, siyah noktalar, akne gibi rahatsız edici ve yüzde istenmeyen bu gibi faktörler ile rahatsız olan insan cilt bakımı ile yüzünün pürüzsüzlüğünü korumak isteyerek cildini temizler ve bir çok peeling çeşitleri veya kürler ile maske yöntemini uygular. Cilt bakımı mersin bölgesinde yaptırmayı düşünenler için karakucak kliniği sizlere çeşitli bilgilendirmeler yapacaktır.

Cilde Zarar veren Maddeler Nelerdir;

Sigara ve alkol tüketimi, makyaj, makyaj ile uyumak ve uyanmak, hazır gıdalar, uykusuzluk ve yorgunluk, dış faktörler, güneş ışığına fazla bir süre maruz kalmak cilde zarar veren çevresel etkenler ve dış faktörlerdir. Bazen genetik yapı ile cildin genetik yapısı da bozulabilir. Oluşan sivilce ve siyah noktaların sıkılması, oluşan kabukları koparmak gibi durumlarda cilt yapısı yine zarar görür. Fazla yağlı yiyecekler tüketmekte cilde zaran veren maddeler içerisinde yer alır.

Cilt Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli;

Daha sağlıklı, pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olmak için düzenli cilt bakımı yapılmalıdır. Düzenli yapılan cilt bakımı ile ciltte oluşan akneler, çevresel faktörlerden zarar uğrayan cildin arındıralarak cilt lekelerinden kurtulması, cilt gözeneklerinin sıkılaştırılması ve cilde renk veren melanin pigmentlerinin temizlenmesiyle cildin renk değişiklikleri eşitlenmektedir. Cilt bakımı yaparken temiz bir cilde sahip olmak için cilt her gün bol su ile yıkanmalı ve gözenekler açılmalıdır. Aşırı alkol, sigara ve kafein tüketimi yapılmamalı, bu tür ürünlerin tüketimini minumum da tutulmalıdır. Yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

Cilt Bakımı nasıl Uygulanır?

Cilt bakımını evde kendiniz de uygulayabileceğiniz gibi uzman dermatologlar tarafından da Cilt bakımı mersin merkezlerinde uygulayabilirsiniz. Evde uygulayacağınız yöntemler arasında peelingler, kürlerle yapılan maskeler yani kozmetik ürünleri ile doğal maddelerin karışımı ile ( bal,yumurta, süt, salatalık,patates suyu vb. ) maske yöntemi gibi yöntemler vardır. Tabiki her cilt bakımını siz evinizde yapamazsınız, bazen gerçekten uzman dermatologlara görünmeniz gerekebilir. Bu gibi sorunlara örnek vermem gerekir ise cildiniz de kalınlaşma veya büyük lekeler gibi lekeler varsa bunları uzmanlar görmelidir. Bu gibi cilt sorunlarını cilt merkezlerinde bulunan cilt bakım uzmanları görmelidir. Cilt bakım mersin bölgesinde bulunan cilt bakım merkezleri sizlerin sorularınızı yanıtlayacaktır.


Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için;

Sigara,alkol ve fazla kafein tüketmemeli eğer yapabilirseniz bu tür zarar verici maddelerden uzak durmalısınız. Üstelik sigara içmemek cildiniz için yeterli gelmeyecektir. Sigara içilen ortamda da dursanız, cildiniz sigara dumanından etkilenecek ve yıpranacaktır. Uyku düzeninize dikkat etmeli ve yorulmamalısınız. Yorgunluk ve yetersiz uyku - düzensiz uyku cildinizin daha yorgun, daha yaşlı bir görünümüne sebep olabileceği gibi zaman içerisinde bu yorgun ifade kırışıklığa neden olacaktır. Aşırı yoğun iş temposu ve stres cildinizi bozan diğer faktörlerdendir. Özellikle stres bütün sağlığınıza çok fazla etkili ise cildiniz için de en çok etki eden zararlı bir şeydir. Aşırı iş temposu ile çalışan ve stres altında olan insanların günlük yüzlerine masaj yaptırması yeterli olacaktır.

Botoks ile Gençleşme

Zaman hepimizin aleyhine işleyen uzun bir süreçtir. Bu süreç içerisinde çeşitli faktörler ile cilt yapısı bozulmaya başlar. Güneş ışınlarına maruz kalmakla lekeler, aşırı çalışma temposu ile beraber gelen yorgunluk ve uykusuzlukla gözaltı morlukları, dinç ve dinamik gözükmeyen cilde yapılan kimyasal içeriğe sahip makyajlar ve diğer faktörler ile birlikte zamanında etki eden kırışıklar oluşmaktadır. Botoks tedavisi bu tür sorunlara çözüm olarak uygulanan bir yöntemdir.

Botoks'u kimler yaptırabilir?

Hamile bayanların veya emziren annelerin dışında hemen hemen her insanın yapabileceği bay-bayan fark etmeksizin dinç görünüme sahip olmak isteyen herkesin yapabileceği bir alternatif çözümdür botoks. Erkeklerin yaptırmış olduğu botoks işlemine brotox adı verilir. Brotox ise daha dinç, daha çekici, daha fit ve daha dinlenmiş görünüme sahip olarak daha iyi yüz hatlarına sahip olmak isteyen erkekler tarafından yapılır.

Editör: Pusula Gazetesi