Ukrayna'da gerçekleştirilen Büyük Erkekler Avrupa Boks şampiyonasında Türkiye'i temsil eden kafilede Zonguldak'a sporcu ve antrenörlük döneminde yıllarca büyük başarılar kazandıran Milli Takım Boks Antrenörü Zonguldaklı İshak Tiryaki ve onun Türk boksuna kazandırdığı son dönemlerde yıldızı parlayan Milli Boksör Zonguldaklı Birol Aygün de yeraldı. Boks Milli takımı Uyrayna'da istediği sonuçları alamadı, bazı sporcular tecrübesizliğinden elenirken, özellikle Zonguldak'ın gururu Birol Aygün ilk maçında İsrailli rakibini 5-0 yenerek ikinci tura yükselmesi büyük umut olmuştu. Ancak ikinci turda Macar rakibi karşısında tüm raunlarda üstün olmasına rağmen hakem kararı ile maçı kaybetti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Türk Boks Milli takımının hak etmediği acımasız ve haksız eleştiriler gelmeye başladı.

İşte bu eleştirilere Zonguldaklı Milli Takım Boks Anternörü İshak Tiryaki kayıtsız kalamadı ve patladı.

Karalamalara büyük tepki gösteren Milli Boks Antrenörü İshak Tiryaki "İçimizdeki İrlandalılar" diyerek başladığı tepkisini şöyle dile getirdi:

"Ukrayna'da yapılan Büyük Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası'nda başarısız olmamızı bekleyen İrlandalılar hemen harekete geçti.
Bir çok yazıyı üzülerek okuyoruz. Tabi bu bizi üzüyor.Ülke adına üzülüyoruz. Maalesef devletler politikasına sporu alet eden Avrupalılar bizi Avrupa'nın dışında tutmayı elbirliği ile başardılar ve içerde sevinenler daha çok oldu. Bir antrenör bozuntusu bizlere laf söylüyor satır arasında? Davut Çınarlar, Cahit Himoğlu, İshak Tiryaki ve bugün dünyanın önünde saygıyla eğildiği hocam dediği Kübalı Carlos biz alt minik, üst minik, yıldız, genç ve büyük erkekler, yıldız, genç, büyük bayanlar her kategorilerinde şampiyon sporcular yetiştirmiş ve hala yetiştirmeye devam eden antrenörleriz. Siz Türk boksuna ne verdiniz de kimi eleştiriyorsunuz. Bugün tribünlerde 4000 bine yakın spor sever sporcumu alkışladı. eubc yi protesto etti. Ama sizlerin sevinmesi bizi üzmedi. Daha da hırslandırdı. Ve diğer konu benim sayfamda Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Sayın Eyüp Gözgeç'i eleştirme cesaretinde bulunanlar hiç yakışık bir hareket değil. Başkanın kendi sayfası var mı oraya yazın eleştirin hatta bu hakarete kadar gidiyor.
Onurlu insanlar sağda solda konuşmaz varsa cesareti yüzüne söyler kaçak dövüş hüsrandır. Benim sayfamda Başkanı kimsenin eleştirmesine müsaade etmem bunun adına ne isterseniz onu deyin beğenmiyorsanız çıkın gidin. Saygılarımla"

Editör: Pusula Gazetesi