Özel İdare Müdürlüğü katkıları ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik destekleri ile geçtiğimiz sene kurulumu yapılan seralar denetlendi.

Devrek'te geçtiğimiz sene Özel İdare Müdürlüğü katkıları ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik destekleri ile kurulumu yapılan fide dikimine başlanan seralarda, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, Koordinasyon Şube Müdürü Engin Hasan Sarı ve Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Verim ve kontrollerde bulundu.

Yapılan kontrolde ziyarette bulunan heyete Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik personeli tarafından toprak hazırlığı, fide dikimi ve sulama sistemleri ile bilgilendirme yapıldı. 525 metrekarelik seralarda üretim yapacak olan çiftçilerin yıllık 25 bin lira gelir elde etmesi bekleniyor.

Kırsaldaki kalkınma ve tarımsal nüfusun gençleşmesi için projenin önemine değinen Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı; "Üreten ve Ülke Ekonomimize destek veren çiftçilerimizin her daim yanındayız. Desteklemelerimiz artarak devam edecek. Örtü altı üretimde bir basamak olarak gördüğümüz proje sayesinde İl genelindeki üretim potansiyeli artarak devam edecek." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi