Cide'de üç dönem Belediye Başkanlığı yapan ve ilçeye bir çok eser bırakan Ramazan Çalım, son yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurlandı.
Bazı rahatsızlıklardan dolayı bir süredir Kastamonu Devlet Hastanesinde tedavi gören Ramazan Çalım önceki gün sabah yaşama veda etti. Cenazesi Cide'ye getirilen Çalım için önce Nasuh Mahallesinde ki evinin önünde helallik alındı. Daha sonra Ramazan Çalım için 1984-1994 ve 1999 ile 2004 yılları içinde üç dönem başkanlık yaptığı Cide Belediyesinin önünde tören düzenlendi.
Cenaze töreninde Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir tarafından hüzünlü bir veda konuşması yapıldı. Başkan Demir, "Bugün burada Ziraat Bankası Müdürlüğü yapmış, Cide Spor Kulübü Başkanlığı görevini yapmış, 15 yıl da Cide Belediye Başkanlığı yapmış değerli büyüğümüz Ramazan Çalım'ı son yolculuğuna uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Ziraat Bankası Müdürlüğü görevinde Cide Spora verdiği desteklerle halkın sevgisini kazandı. 15 yıl gibi zorlu bir coğrafyada ilçemize Belediye Başkanı olarak hizmetler verdi. Bir çok yeniliklerin ve atılımların öncüsü oldu. Memur olarak 6 yıl kendileri ile çalıştım. Rıhtımı yaparken kimsenin bana inanmadığı zamanda yapamazsa yapamadığı Belediyeye kalır diye, bir tek bana kendisi güvenmişti. Güvenini de boşa çıkarmadım. Sayın Başkanım. Hepimiz gelip geçiciyiz. Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Sizinde bıraktığınıza inanıyorum.Yapılanı herkes unutabilir ama Yaradan unutmaz. Rabbım çıkmış olduğunuz bu yolculuğunuzda imanla Cennetine kadar ulaştırsın. Sizden önce giden sevdiklerinizle beraber Cennet bahçelerinde buluştursun. Başta siz olmak üzere ebediyete intikal eden tüm belediye başkanlarımıza ve belediye çalışanlarımıza Allah'tan rahmet dilerim. Cide'ye yaptığınız bütün hizmetlerden dolayı, Cide halkı adına size çok teşekkür ediyorum. Allah yaptıklarınızdan razı olsun. Sizi Sevenlere, ailenize sağlık ve uzun ömürler dilerim. Biz sizden razıyız. Haklarımızı helal ediyoruz. Başkanım sizde bize haklarınızı helal edin. Çıktığınız yolculuğun Cennet olmasını dilerim. Ruhun şad olsun" dedi.
Ardından Merkez Kara Mustafa Paşa Camisinde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası, Nasuh Mahallesinde ki aile kabristanlığında Çalım ebedi yolculuğuna gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

Editör: Pusula Gazetesi