Kastamonu'nun Cide ilçesinde Yaşlı Bakımevinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Cide'de Memiş Mahallesinde eski okul mevkiinde Cide Yaşlı Bakımevinin temeli atıldı. Temel atma törenine katılan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, yatırımlardan en çok akılda kalanın insana dokunan yatırımlar olduğunu ifade ederek, "Gerçekten Kastamonu'da çok fazla yatırım var. Ama Kastamonu'da ihtiyaçta çok fazla Yatırımlar ne kadar çok yapılır ise yapılsın en önemlisi insana dokunan yatırımlardır. Mesela altyapı yatırımları da önemlidir ancak yapıldıktan sonra üzeri örtülür biter. Tabi ki kıymetsiz değildir. Ama insana dokunan yatırımlar asla ve asla unutulmaz. Çünkü insanı ayakta tutan bu yatırımlardır. İnsan zora düştüğünde, yaşlandığında yanında devleti de görmek ister. Bu da en doğal hakkıdır. Sosyal yardımlarda insana dokunan yardımlar olduğundan değerlidir, önemlidir. Yaşlı bakım merkezi de insana dokunan bir yatırımdır. Bu anlamda Hayırsever Demir ailesini huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum" dedi.
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Cide'den son derece yaşanabilir ve çok güzel bir ilçe olduğunu vurgulayarak, "Keşfedilememiş birçok yeri var. Yaşlılarımız önemli, onların böyle güzel bir yerde mutlu ve mesut bir şekilde yaşamaları bizleri de mutlu edecek" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Karadeniz, beraberindekilerle birlikte Cide Yaşlı Bakımevinin temelini attı. 2 milyon 500 bin lira tutarındaki yatırım, bir yıl sonra tamamlandığında 64 kişiye hizmet verecek. Güven Kepçe Kardeşlerinin de destekleriyle temeli atılan ve tamamlanması planlanan Cide Yaşlı Bakımevi, Cide'de büyük bir ihtiyacı giderecek. Programın ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi