Turpçu soysal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda bir çok konuya değinerek;

"Yarın CHP kurultayına sağlıklı bir katılım olamayacağından, benim gibi çoğu partili görüşlerini delegelerimize, seyircilerimize ve kamuoyuna ancak sosyal medyadan iletebileceğiz. Genel merkezle temelde görüş ayrılıklarımız nelerdir, bunları özetlemek istiyorum"dedi. Turpçu paylaşımında şunlara yer verdi

2- "İlgilileriyle görüşmediğimden verilen bilgileri söylüyorum; HDP, İP, CHP, SP'nin de bir araya gelerek Gül'ü çatı aday göstermemiz istendi" [#]AKŞENER 2018 CB seçimleri

'24 Haziran'da Gül için devredeki güçler kim?'

Bu sorunun cevabında her şey belli, çünkü bugün de geçerli!

3- Karamollaoğlu; "24 Haziran Cumhurbaşkanı seçiminde Abdullah Gül'ün çatı adaylığına sayın Kılıçdaroğlu hemen evet dedi."

4- Bu iki videoda sayın Akşener ve Karamollaoğlu'nun yalanlanmayan açıklamalarından anlıyoruz ki;

CHP tabanının %5 inin bile evet demeyeceği laik cumhuriyet düşmanı Gül,

daha önceki Ekmelettin vakasında olduğu gibi az daha adayımız yapılıyordu.

5- 26 Temmuz pazar günü seçilecek yeni PARTİ MECLİSİ üyelerinin; kulislerden, gazete haberlerinden ve

@msarikaya6'nın köşesinden öğrendiğimize göre; Gül, Babacan ve Davutoğlu ile uyum içerisinde çalışacak isimlerden olmasına dikkat edilecekmiş.

6- 95 yıllık rejimin değiştiği hayati önemdeki 24 Haziran'da CB adayımız Sn.İNCE'yi istemeyerek aday yapmışken, Milletvekili listeleri ise; 2015'de çoğu illerinde önseçimde 1.nci olmuş, tabandan gelen milletvekillerinin neredeyse tamamı merkez yoklamasıyla liste dışı bırakıldı.

7- 24 Haziran listelerimiz belirlendikten sonra; CB adayımızla milletvekili adayları, dolayısıyla CHP genel merkezi ayrı ayrı çalıştılar, çalışmalar örtüşmedi.

Ne acıdır ki; Sn.İNCE'nin nicelik olarak çok başarılı yürüttüğü kampanyayı CHP yöneticilerinin çok azı destekledi.

8- Buraya kadar yazdıklarımı sizlerin takdirlerine ve değerlendirmelerine bırakarak,

Türkiye gerçeklerinde sol parti nasıl olmalı, parti içi demokrasi ve önseçimler konularındaki düşüncelerimi paylaşacağım.

9- 12 Eylül 1980 darbesine kadar tüm partilerde; milletvekili, belediye başkanı ve diğer seçimli yerler için adaylar; o ildeki parti üyelerinin oy kullandığı önseçimlerde belirlenirdi, genel merkezlerin %5 kontenjan hakkı vardı, bunun dışındaki adayları parti üyeleri belirlerdi

10- 12 Eylül darbecileri ülkedeki demokrasiye son verdikleri gibi siyasi partiler yasasını da değiştirerek önseçimleri zorunlu olmaktan çıkardılar ve genel merkezlerin insiyatifine bıraktılar.

11- Eylül sonrası seçimler yapılmaya başlandığında: [#]Erdal İnönü'nün SHP'si zorunlu olmamasına rağmen milletvekili ve belediye başkanı adaylarını parti üyelerinin seçmesini sağladı. Erdal beye karşı sürekli GB adayı olan Baykal ve arkadaşlarının önseçime girme hakları korundu.

12- 1995 SHP CHP birleşmesiyle genel başkanlığa seçilen Sn. Baykal'la birlikte önseçimler kaldırıldı, çok az ilde yapılır oldu. Bu durumda partide birlik bütünlük kalktı. 1995 genel seçimlerde SHP'den gelen isimlerin çoğunu tasfiye efen Baykal'lı CHP %10,7 oy ile barajı zor aştı.

13- Bu başarısızlığa rağmen Genel Başkanımız Sn. Baykal ve arkadaşları partiyi aynı şekilde yönetmeye devam ettiler. 1999 seçimlerinde CHP %8,72 ile baraj altına düştü.

1998 CHP kurultayında Baykal'ın Ricky Martin şarkısı eşliğinde kürsüye gelişini izliyorsunuz.

14- 2010'da bence Fetö'cülerin yaptığı alçakça bir kaset operasyonu sonucu Sn. Baykal görevinden ayrıldı ve Sn.Kılıçdaroğlu delegelerin çok büyük çoğunluğu tarafından Genel Başkan seçildi.

Aynı yıl yapılan anayasa referandumu ve 2011 genel seçimlerinde ise yine başarılı olamadık!

15- Sn.Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığında ilk 2 seçimde başarısız olduktan sonra bizim için elverişli koşullarda yapılan 2014 yerel seçimi ve Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı bir aileden gelen Ekmelettin İhsanoğlu ile girdiğimiz 2014 CB seçimde yine açık ara kaybettik.

16- 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin milletvekili adayları [#]Erdalİnönü dönemi kadar olmasa bile önseçimlerle belirlendi, partide yeniden birlik bütünlük ve barış sağlandı, ilerisi için daha büyük başarıların kapısı aralandı.

CHP Zonguldak'ta 38 yıl sonra birinci parti oldu.

17- 2015 sonrasını, 2018 seçimlerini ilk bölümde anlatmıştım.

2019 belediye seçimlerinde, HDP seçmeninin desteğiyle AKP'nin kalelerini yıktık, büyük başarı sağladık. İl genel meclisi sonuçlarına baktığımızda ise, oylarımızın 2018 genel seçimindeki oy oranında kaldığını görüyoruz!

18- HDP seçmeniyle çoğu büyük şehiri almamızdan sonra; önseçimleri ortadan kaldırdığımız, sonucunda %22,6 aldığımız (Sn.İnce partiden %37 fazla aldı) 2018 seçimlerindeki hatayı telafi edeceğimiz bir yol izlememiz gerekirken, Baykal'ın geçmişte yaptığını yaparak aynen devam dedik.

19-CHP kongrelerinde ve kurultayda 2018 CB ve genel seçimindeki büyük hatamızı tartışıp partide birliği sağlamak yerine

HDP seçmeni desteğiyle kazanılan belediyeleri partide muhalefete karşı kullanarak illerde tek aday ve yeni PM'yi Gül-Babacan-Davutoğluyla uyumlu mu yapacağız?!

20- Tüm gelişmiş ülkelerinde partilerde sağ ve sol kanatlar, gruplar vardır. Bunları bir arada tutan ideolojileri ve parti içi demokrasi, önseçimlerdir.

ABD'de de görüyoruz; hem demokratlar hem de cumhuriyetçiler başkan adaylarını neredeyse bir yıl süren önseçimle belirliyorlar!

21- partide demokrasi ve önseçim isteklerini bastırıp tek tip milletvekili, belediye başkanı, genel merkez yöneticisi seçerek tüm grupları tasfiye ettiğimizde o partide demokrasi olur mu? kendi içinde demokrasiyi işletmeyen partinin ülkeye demokrasi vadetmesi inandırıcı olur mu?!

22- CHP gibi sol olduğunu iddia eden bir partide, değişik görüşlerdeki gruplar temsil niteliğini kaybettiğinde, partinin başarılı olması geçmiş örneklerinde görüldüğü gibi mümkün değildir. Tüm kamuoyu anketlerinde AKP oyları düşmesine rağmen CHP oyları % 25'lerde seyrediyor!

23- CHP'yi yöneten anlayış: partideki değişik düşünceli grupları demokratik yöntemlerle bir arada tutup başarıyı yakalamak yerine,

Başarıyı sanki ülkede 'köküne kıran girmiş' sağ parti ve oluşumlarda aramaktadır.

"HDP-İYİ P- DEVA- GELECEK" le ülkemizi hangi geleceğe taşıyacağız?

24-HDP'nin hapisteki eski başkanı Demirtaş(derhal serbest kalmalı)

@cumhuriyetgzt

'e verdiği röportajda, soldan, sosyalizmden bolca bahsetmesine rağmen komşumuz(!) ABD emperyalizmi ve bölücü BOP projesinden hiç bahsetmiyor!

BOP'a ve PKK'ya karşı duramayan HDP ile nereye kadar?!

25-Aynı şekilde Gelecek, Deva partileri ve Abdullah Gül'le dünyaya % 99 aynı pencereden bakıyoruz diyen genel merkez yönetimimiz var.

Büyük hatalarla %22,6 ya düştüğümüz ve %30,6 ile kaybettiğimiz 2018 CB seçimlerinin özeleştirisini yaparak aynı pencereden biz de bakmak isterdik:)

26-Atatürk devrimleri ve ülkemiz sol hareketinin deneyimleri ışığında,

CHP'nin öncü olacağı tüm ittifaklara evet ama, çürümüş AKP yerine:

düşman gördükleri Atatürk ve cumhuriyetle ilgili en ufak özeleştiri yapmayan AKP'den dönmelerle ve BOP'u ağzına almayanlarla nereye varacağız?

27- Sonuç olarak CHP'yi bugün yönetenlerle; parti içi demokrasi, komşumuz(!) ABD'nin Suriye politikaları ve bizi bölmeyi hedefleyen BOP ile, Atatürk ve cumhuriyet düşmanı AKP'den dönmelerle ittifaklar konuları başta olmak üzere derin görüş ayrılıklarımız var