Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak'ta sandıklar açıldı, Anadolu Ajansı'nın (AA) resmi olmayan verilerine göre milletvekilliği seçimlerinde AK Parti 3 CHP 2 milletvekili ile TBMM'de Zonguldak'ı temsil etmeye hak kazandı. CHP'nin 2 milletvekilini Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz oluşturdu. Her 2 aday da yaptıkları ilk açıklamada sonuçların net olmadığının altını çizdi, adliyede olduklarını, sandıklara sahip çıktıklarını söyledi.

DEMİRTAŞ: 'BU İŞ 2. TURA KALIYOR'

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, seçim sonuçlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Sonuçlar tam olarak açıklanmadı. YSK'nın verisine göre sandıkların yüzde 46'sı açıklandı. Şu an Ereğli İlçe Seçim Kurulu'nun önündeyim. 400 sandık var, şu an 200-250 sandık daha kuyrukta bekliyor. Basında ki açıklamalar yandaş medyanın açıklamaları. Bu bir manipülasyon, bu iş 2. Tura kalıyor. Sayın Muharrem İnce 2. Tura geçiyor. 2. Turda görüşmek üzere, Recep Tayyip Erdoğan'ın 1. Turda kazanması mümkün değil. Anadolu Ajansı'nın net bir manipülasyonu var."

YAVUZYILMAZ: "BİR DEĞERLENDİRME YAPABİLMEK İÇİN TÜM OYLARIN SAYILMASI LAZIM"

CHP'nin ikinci seçilen milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ise sonuçların henüz net olmadığını belirterek şöyle dedi; "İl Seçim Kurulu'nda bekliyorum. Şu anda saat 22.36 itibariyle sayılan oy sayısı Zonguldak'ın yüzde 60'ı. Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'ın yaptığı açıklama itibariyle oyların henüz yüzde 50'si henüz daha sayılmadı. Bir değerlendirme yapabilmek için tüm oyların sayılması lazım. Bu süreç de gece 02-03.00'ı bulacak gibi görünüyor. Milletvekilliği sonuçları da Anadolu Ajansı'nın verilerine göre 3-2. O noktada da bekleyeceğiz, Genel Merkezimizden gelen değerlendirmeler sonucunda hareket edeceğiz."

cHP NEREDEN KAÇ OY ALDI?
Editör: Pusula Gazetesi